dissabte, 13 d’octubre del 2012

Els silogismes del PP

Diu la Vikipèdia que Catalunya compta el 2012 amb una població de 7.565.603 habitants. Creiem-nos ho i suposem que la dada és més o menys certa.
 
A la manifestació d'ahir per defensar l'espanyolitat de Catalunya (amb 60 autocars de reforç), en el més optimista dels recomptes (el de La Razón d'aquest matí que la situava en 65.000 persones -els devia cremar l'estòmac mentre ho escrivien-) hi havia unes 50.000 persones, comptant l'Alícia, que es va perdre la desfilada del sacrosanto Ejército Español presidida pel caçador d'elefants i els canapès posteriors del Palacio Real.
 
Ja deixem de banda el recompte de la policía municipal de Barcelona, que sitúa l'assistència en 6.000 persones (segur que en Pedro J. pensa que els policies de Barcelona són nazis allissonats per les forces més obscures del separatisme radical, après a les escoles de policia de Catalunya, perquè estudien amb llibres de texte no censurats pel ministre Wert). 
 
Fou la simpàtica Alícia Sánchez Camacho la persona que, desenpolzant els llibres de filosofia de tercer de BUP dels anys vuitanta va proclamar un simpàtic silogisme:

La població de Catalunya és de 7,5 milions de persones
A la mani de la Diada hi havia 1,5 milions de persones,
Ergo
Hi ha 5,5 milions de persones que no són independentistes.

Ara podríem practicar la mateixa medicina, però no cal, perquè les coses cauen senzillament pel seu propi pes.

En el supòsit que ahir hi hagués 65.000 persones a la Plaça Catalunya, que és molt suposar, això, tirant de calculadora vol dir, ras i curt, que ahir a la mani del 12 d'octubre hi havia un 0,86% de la població catalana censada (un 0,079% de la població si féssim cas a la Guàrdia Urbana). El dia de la Diada, un milió hi mig de persones va suposar un 19,83%. No sé si la cosa va de comparacions o no, però si va de silogismes, l'Alícia s'ha posat dues vegades de peus a la galleda, la primera, per fer un silogisme fals (impropi d'una persona intel·ligent i sensata com ella, i no ho dic amb segones) i la segona per perdre's els canapès reials. De fet aquest any, n'hi havia un de nou, a base de patè d'elefant. Segur que el ministre Morenés es va llepar els dits.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada