dimecres, 2 de febrer del 2022

El que no ens expliquen

El petit país que és Dinamarca, en el que molts catalans ens emmirallem, ha publicat per decret que la pandèmia de Covid s'ha acabat. Trobo fascinant que es pugui declarar acabada una pandèmia per decret. Però és que els seus veïns noruegs han fet el mateix. Oficialment, a partir del dia 1 de febrer, la pandèmia de coronavirus és cosa del passat a tots dos països. S'han acabat les restriccions, les limitacions i les mascaretes, a dins i a fora. Covid is over. Game over.

El més curiós però és que Dinamarca declara oficialment la finalització de la pandèmia en un moment en que els contagis al país (variant òmicron) estan al seu nivell més alt, i continuen registrant-se morts, tal com els demostra el seguiment que en fa el web oficial de John Hopkins University. Impressionant. 

                                  Situació a Dinamarca (font: John Hopkins, 02/02/2022)

Això en un país com a Dinamarca, al que tots tenim al cap com a exemple de civisme i civilització (en dóno fe: hi viatjo sovint per qüestions laborals i als trens els joves cedeixen el seient als vells, les bicicletes al carrer no es roben, la gent és educada, amable i poc sorollosa, i fins i tot, potser, feliç: el paradís "Nord enllà" del mestre Salvador Espriu - Assaig de càntic en el temple).

                                     Situació a Noruega (font: John Hopkins, 02/02/2022)

Aquí, a terres hispanes, la cosa adquireix un caire més surrealista. D'una banda s'acaben els confinaments a les escoles, s'eliminen la majoria de restriccions, s'obre el lleure nocturn, però ai las! des de Madrid aproven al congrés un decret sui generis en el que barrejant "xurres i merines", és a dir, revalorització de pensions i obligatorietat de portar mascareta a l'exterior (en el mateix decret, que té mèrit, la cosa) ens situen en el més pur esperpent de Valle Inclán. Luces de Bohemia en la seva màxima expressió. Una caricatura de la realitat.

El que jo em pregunto és, i no tinc resposta, per què Dinamarca i Noruega han acabat "oficialment" amb la pandèmia quan hi ha més casos que mai? Què saben que no ens diuen? Per què se la juguen així? No pot sorgir de cop una altra variant més nociva amb la mà d'infectats que hi ha? Doncs alguna cosa deuen saben que no ens diuen....

Per què a Espanya continuem amb les mascaretes però amb el lleure obert? Què saben que no ens diuen? O potser ningú no sap res i actuen per pura inèrcia o pitjor, per ignorància supina? Com diuen els italians, Chi lo sà?

El que el ciutadà del carrer es pregunta és per què ens tracten (tots plegats) com a estúpìds? No crec que ens ho mereixem, francament.


Aquest blog està dedicat a l'amic i company de la UAB Patricio Aguirre, Català-Danès o Danès-Català. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada