dimarts, 7 de setembre del 2021

El exorcista 4.0 (remastered)

La vida no deixa d'ensenyar-nos constanment que gairebé sempre la ficció s'inspira en la més pura de les realitats, i moltes vegades es queda curta. 

En aquests temps distòpics que ens han tocat viure, hi ha, per exemple,  pel·lícules de desastres naturals-ciència ficció de fa alguns anys ("El día de mañana" 2004, "Lo imposible" 2012, "Interestellar" 2014,...) que vist el desastre climàtic en el que estem immersos i que estem patint de forma cada vegada més freqüent, fins i tot a casa nostra no a l'altra punta de món (cicló Glòria al gener de 2020, incendis forestals de 2020 i 2021, pluges torrencials a Alcanar i Les Cases d'Alcanar la setmana passada....) avui semblen inspirades en la més estricta realitat.

Però com que l'ésser humà i els seus actes no deixen de sorprendre'ns sempre hi ha alguna història que ens transporta encara més lluny en aquesta bogeria col·lectiva que estem vivint i que acaba esdevenint un "trending topic" als mitjans i a les xarxes socials. És el cas del bisbe (o ex-bisbe/bisbe emèrit hauríem de precisar) de Solsona. 

Només posar el nom de Xavier Novell i Gomà o "bisbe de Solsona" apareixen a Google més de 5,6 milions de resultats. Novell ha esdevingut una estrella mediàtica en un parell de setmanes. De 52 anys, enginyer tècnic agrícola per la Univertitat de Lleida i doctor en teologia, era conegut fonamentalment pel seu recolzament al Procés independentista de Catalunya i per la seva vinculació a l'associació "Verdad y vida" que té com a objectiu la promoció de les "teràpies de conversió d'homosexuals" (teràpies que per cert compten amb la total oposició del Vaticà). 

A més a més, i per acabar de posar la cirera al pastís, Novell exercia a la seva diòcesi d'"exorcista". Sí, sí, ho han llegit bé. Segons una notícia del diari ABC, de la que penjo l'enllaç (https://www.abc.es/espana/catalunya/abci-salvador-sostres-obispado-solsona-cree-obispo-sido-poseido-diablo-y-quiere-exorcizar-202109061343_noticia.html) el ja bisbe emèrit de Solsona tenia una certa passió per a la pràctica dels exorcismes. 

ABC publicava ahir, literalment, "el obispo habría sufrido el proceso inverso en uno de ellos (un exorcisme), favorecido por el hecho de que su amante, Sílvia Caballol, divorciada, escribe novelas no sólo eróticas sino también satánicas". Si no ho hagués llegit en persona la notícia al web de l'ABC em costaria de creure. La realitat supera, insisteixo, la ficció.

Els de la meva generació, vam veure la pel·lícula "El Exorcista" (William Friedkin, 1973 amb banda sonora en la que destaca la genial composició "Tubular Bells" de Mike Oldfield) uns anys després (al 1973 teníem 7 anys i la pel·lícula estava classificada per a majors de 18 anys), però en el meu cas, confesso que em va impactar de manera impressionant. Va acabar essent una de les pelis més taquilleres de la història als Estats Units (la novena, segons llegeixo a Vikipèdia), va guanyar 2 òscars i 4 globus d'or i va generar 3 seqüeles.

Doncs què volen que els digui? És fins i tot probable que els de l'ABC, ultracatòlics practicants, tinguin un punt de raó, o la tingui sor Lucía Caram, que apunta que el cas Novell és la conseqüència d'un desequilibri.

Novell, desaparegut en combat des de fa dies, després d'anunciar la seva decisió al Papa Francesc, deu haver patit efectivament un procés invers d'exorcisme que tal vegada li ha provocat la Caballol, la seva suposada parella per la que ha abandonat el bisbat. Caballol és psicòloga, divorciada, mare d'un fill de 14 anys i autora entre d'altres de "Trilogía Amnesia" (Editorial Lacre, 23,90€) disponible a Amazon books, El Corte Inglés i Casa del Libro, de qui la ressenya diu:

"Una autora dinámica y transgresora que se ha hecho un hueco en el espinoso mundo literario para poner del revés todas nuestras consideraciones morales y éticas. Pisando fuerte nos desafió con su primera obra inédita TRILOGÍA AMNESIA (Pasión y Locura) de la mano de distintas editoriales y, seguidamente, con EL INFIERNO EN LA LUJURIA DE GABRIEL (El primer Pecado Capital contra el ser), volvió a poner nuestros axiomas mentales en jaque. En sus manos, querido lector, tiene la segunda edición de TRILOGÍA AMNESIA, en done didáctica y erótica consiguen la fusión harmónica perfecta".

Doncs això, la didàctica i l'eròtica, juntament amb l'obsessió per la conversió d'homosexuals han acabat convertint Novell en un exorcista exorcisat.


1 comentari:

  1. Molt bo.He rigut molt. Una cosa: aquest home no està fi i potser no ens hauríem riure tant d'ell i de la seva situació. I una altra cosa: cal definir la parella com a " divorciada"? Es una dada important a tenir en compte?

    ResponElimina