dimecres, 12 d’octubre del 2016

Pepe, el cabró

Aquests darrers dies, probablement en preparació espiritual per a la celebració del magnànim dia de la Hispanitat, 12 d'octubre, ha tingut molt de ressó a la premsa cavernària, la notícia de la mort d'una cabra. En nom de l'acuracitat, matitzarem: de la mort d'un  cabró.

Però no d'un  cabró qualsevol. El tal especímen, que el diccionari de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola defineix, a tenor literal Castellà, com a "mamífero rumiante ovino, macho, de cuerpo esbelto, pelo fuerte y áspero, cabeza estrecha, con una barba estrecha en la mandíbula inferior, y cola corta; es muy ágil y veloz (...)", era el cabró de la legió. La mascota que apareixia en totes les desfilades en que l'emèrti cos de soldats professionals desfilava, i que anava guarnida amb la gorra rectangular dels legionaris i habillada amb una mena de catifa, sobre el llom, amb l'escut de la legió, tot un símbol patri, d'aquells que posen l'emoció a flor de pell i fan aflorar espurnes humides als ulls en veure-la desfinar, tan marcial.

La premsa capitalina doncs, en particular "ABC", "La Razón" i "Libertad Digital", tres mitjans carateritzats ideològicament per la seva amplitut de mires i el seu compromís amb el progrés, ha glosat la notícia dedicant pàgines i pàgines a recordar tota mena de detalls del pobre Pepe, que pel que sembla ha mort de tristesa.

En Pepe, aragonès, per més detall, després dels anys reglamentaris de servei es va jubilar fa uns mesos i el van trasladar  a una mema de residència de mascotes grans, on probablement li feien fer exercicis per no perdre memòria i socialitzar amb d'altres cabrons (o cabrones). Es veu que el pobre Pepe, de dotze anys, no va saber adaptar-se a la vida civil, tan avorrida, i menys en una residència d'avis.

Ara la legió ha comunicat que preparen la seva incineració, a Cadis, en un acte públic al que hi pot assistir tothom que hi vulgui. Jo penso que aquesta serà una experiència colpidora i antropològicament única, per tant estic esperant delerós, que es comuniqui el dia per agafar un "vueling" i retre el meu petit homenatge al cabró de la legió.

No es pot obviar un detall important, el cabró serà incinerat embolcallat amb la bandera d'Espanya....Però no deixen des de Madrit -concepte- que cremar banderes pàtries estaba tipificat com a delicte i que seria perseguit amb totes les conseqüències? Doncs pel que sembla, la legió deu tenir "passi pernocta" també per a poder cremar banderes espanyoles. Àngela Maria Antònia beneïda.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada