dijous, 4 de juny del 2015

Seebook Indie arriba a 22 biblioteques catalanes

Reprodueixo a continuación la nota de premsa que Seebook va preparar en motiu de la presentació del Projecte Seebook Indie la setmana passada.


Interessant projecte cultural del que em sento orgullós d'haver format part.


    


(Versió en castellà aquí)
Fa unes setmanes vam anunciar aquí l’acord de continuïtat del nostre projecte de portar noves veus literàries a les biblioteques públiques mitjançant les nostres targetes de descàrrega d’ebooks “Seebook Indie”. Doncs bé, el passat dijous 28 de maig va tenir lloc a la Biblioteca El Clot-Josep Benet la presentació oficial dels sis autors que participaran en aquesta nova edició de primavera/estiu del projecte. En aquesta entrada us presentem els autors i les seves obres:
Presentación Seebook Indie en Bib. El Clot Josep Benet
 Presentació dels autors participants a la Biblioteca El Clot – Josep Benet
Jaume Burgell narra a la seva novel·la en català La guerra de l’avi com l’adolescent Miguel va esbrinant la història de la seva família: dos joves de Palamós, enamorats de la mateixa dona, són reclutats a la força per l’exèrcit republicà l’estiu del 1936. Un d’ells desertarà i passarà al bàndol contrari. Basada en fets reals. (Descarrega aquí les primeres pàgines).


El productor musical Marc C. Griso fa la seva primera incursió en la novel·la amb #SiDeVERDADPudiera, on explica com dos homes i dues dones s’amaguen darrera dels seus temors i desitjos quotidians. Una novel·la de sentiments, que mostra el preu dels somnis i que convida al lector a plantejar-se la seva pròpia situació. Però, sobretot, una novel·la amb la seva pròpia banda sonora, composta expressament per aquest llibre, i que el lector podrà descarregar-se juntament amb l’ebook. (Primeres pàgines aquí).


Josep B. Pompidor  elabora a la seva novel·la Vanidad de vanidades una complexa intriga al voltant de les grans corporacions multinacionals i demostra la plena vigència dels principis postulats cinc-cents anys enrere per Maquiavel per conquerir i mantenir-se al poder: “la fi justifica els mitjans”. Un univers quotidià, però pervers, que l’autor coneix de primera mà. (Primeres pàgines aquí).


Ramon Gasch ens explica a la novel·la D’un temps sense esperança una història extraordinària de la seva pròpia família: com un pare es fa falangista a fi de salvar al seu fill d’un camp de concentració franquista. Un gran exercici de memòria, profusament documentat, sobre un dels capítols menys coneguts de la nostra història. (Primeres pàgines aquí).


A Idus de Julio, l’escribidor Felipe Ortín realitza una crítica divertida i irònica al sistema laboral actual, que absorbeix l’individu de tal manera que els pilars de l’autoestima de qualsevol persona, l’amor i el treball, es poden veure destruïts per culpa de l’ambició desmesurada, pròpia o d’altres. (Primeres pàgines aquí).


I si les obres anteriors són novel·les, Lluís Bosch ens ofereix amb Hivern a la Terra un recull d’inquietants relats als quals qualifica de “ficcions del que és estrany”. Al final de molts dels relats l’autor inclou unes notes sobre la idea de la qual va sorgir cada text i ens revela alguns detalls de la seva confecció. (Primeres pàgines aquí).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada