diumenge, 15 de juny del 2014

Putes i camells

La cosa és tan divertida que no em puc estar d'escriure'n una entrada al blog. Aquest matí, tot fent la marxa Mar i Muntanya de Palamós amb el meu germà i els meus amics Irene i Joan, ho hem comentat: la Unió Europea diu que les putes i els camells han de comptar pel que fa a la generació del PIB. Ho aplaudeixo sense fisures, i afegeixo: ja era hora.

Benvinguda sigui l'acceptació de la realitat i el reconeixement que aquesta Europa que tots compartim no és una bassa d'oli puritana i de missa de dotze i que malgrat el nostre "gran" nivell de desenvolupament social, continua havent-hi activitats enquadrades al sector serveis que no es tracten com caldria. Més val tard que mai. La prostitució i el tràfic de drogues formen part indisociable de les nostres vides. És una realitat que no pot ignorar-se i que sense cap mena de dubte, cal regular adequadament. El reconeixement és un primer pas imprescindible. Cal reconèixer-ho per poder-ho regular, gaudir-ne amb el cobrament d'impostos per part de l'Administració i garantir la seguretat i la llibertat de les persones que en depenen.

Ja fa anys, un estudi del gabinet tècnic de Caixa Catalunya (ara Catalunya Caixa en hores baixes), va estimar que la prostitució aportava a Espanya un volum de negoci de 50 milions d'Euros al dia. Fent una simple inferència estadística, i tenint en compte que el sector treballa 365 dies l'any, sense descans, com ha de ser en un sector que assegura serveis bàsics imprescindibles, la cosa podria fàcilment enfilar-se a més de 18.000 milions d'Euros l'any. Per tant, inclino el meu cap en senyal de reconeixement cap als pares de la pàtria europea que han tingut la visió d'entendre que la prostitució és una peça no només existent, sinó molt dinàmica del sector serveis.

És un sector tant clau que un dels dies que més volum de negoci genera és el dia 10 de cada mes, justament el dia que l'Administració ingressa les percepcions del subsidi d'atur a aquells que no tenen feina. El stress de l'atur es combat amb una mica  d'alegria. Per què no?

Així doncs, encara que la cosa pugui sonar estranya, per fi una decisió encertada. Cal legalitzar i regular la prostitució com la venda de cannabis i d'altres substàncies per tal de garantir que una activitat que es porta a terme malgrat qualsevol prohibició (que els ho preguntin als francesos que omplen els putiferis de l'Alt Empordà) generi seguretat jurídica suficient com per què el col·lectiu que hi treballa pugui fer-ho de forma reconeguda, legal i protegida.

Una espurna de sentit comú que espero, sigui només un primer pas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada