dissabte, 10 de desembre del 2011

Monarquia i Obsolescència

La monarquia és una institució anacrònica, i em sembla que amb aquesta asseveració hi està d'acord pràcticament tothom, fins i tot els monàrquics. En el cas de la monarquia espanyola però, el suposat paper del rei a favor de la democràcia durant el cop d'estat dels bigotis i tricornis al febrer 1981 -paper que cada vegada està més qüestionat per les darreres línies d'investigació històrica- va fer rebrollar un sentiment de simpatia cap els borbons. Així doncs, durant pràcticament 30 anys la institució ha viscut dels rèdits d'una nit.

I mentre durant 30 anys la sang reial s'ha mantingut aïllada, la cosa no ha passat a majors; rumors amunt i avall sobre suposades febleses reials però poca cosa més. Els problemes han sorgit perquè els nouvinguts que s'han afegit a la família no eren de sang reial, dos plebeus (Urdangarin i Ortiz) i un suposat noble vingut a menys i descapitalitzat (de Marichalar). Els tres, ciutadans de carrer doncs, no han fet més que portar problemes a la família reial.

En ordre cronològic, el primer va resultar un trepa descarat, presumit i amb un gust estètic marcià. La segona, separada, amb caràcter i amb opinió (malu! que hagués dit la meva àvia). Al web oficial de la Casa Reial s'hi pot llegir "Su Alteza Real es la primogénita de tres hermanas. Contrajo matrimonio civil en 1999, divorciándose un año más tarde". I el tercer..., ai el tercer, si l'acaben jutjant no podrà tornar a Espanya perquè si ho fa, acabarà presumiblement a la presó. M'he permès la llibertat d'extractar una part de la seva biografia que apareix -encara- a la pàgina web oficial perquè no té desperdici: "En los últimos años, ha cultivado el interés por las cuestiones sociales y culturales, amén de las deportivas, intentando establecer caminos de diálogo entre unas y otras. Actualmente forma parte de los consejos sociales de diversas fundaciones españolas e internacionales, tales como la Fundación Balia por la infancia, la Fundación Equipara, y la Fundación Eisenhower Fellowships".

Sense comentaris.  La trama de les factures falses de l'Institut Nóos i les implicacions del Govern Balear i la Generalitat Valenciana són tantes i semblen tan clares, que fins i tot en Mortadelo i Filemón ho acabarien descobrint. La cosa deu estar molt fotuda perquè avui llegia a l'Ara que la família reial, invocant no sé quina llei de fa uns anys, està a punt de reformar-la precisament, per "fer sortir" de la família a efectes institucionals, a les dues filles grans del rei. Impressionant!!!! O sigui, que les volen fer fora per si pinten bastos. Això passa per no fer una selecció de personal acurada a l'hora d'engrandir el llinatge borbònic.

De fet, la història es repeteix, si no, que li preguntin a la família reial monagesca, a la belga o a la britànica... Auguro que en menys de 30 anys no quedarà ni una sola monarquia a Europa, llevat de la britànica que compta amb un suport popular que hores d'ara sembla blindar-la. A Espanya, se'ls està acabant el temps a marxes forçades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada