dimecres, 3 de gener del 2024

El curriculum de la senyora Díaz-Ayuso (i d'altres perles)

Generalment la gent molt de dretes, sobre tot si està ficada en política, té el mal costum de pensar-se que està per sobre del be i del mal. Moltes vegades els d'esquerra també, però aquests, com a mínim, fan esforços per dissimular (amb la notable excepció de la senyora Pilar Rahola, quan estava en política i la grua li va retirar el cotxe mal aparcat a Badalona). Això sol ser així sempre a tot arreu, però a la nostra estimada Ibèria m'atreviria a dir que aquest és un costum molt accentuat. 

Per començar un 2024 que ve carregat de males notícies des d'accidents de trànsit a incendis d'avions a Tokio, passant per terratrèmols i tsunamis i l'empitjorament de les activitats militars contra civils a Gaza i Ucraïna...llegeixo una notícia de la que ja he informat en algun altre article d'aquest blog: la presidenta de la Comunitat de Madrid es nega a publicar les dades del seu expedient acadèmic dels estudis de periodisme que va cursar a la Universidad Complutense de Madrid.

La qüestió es destapa quan un portal de verificació de dades -Newtral- va demanar, el febrer de 2023, l'expedient acadèmic de la presidenta a la facultat de periodisme, després que la presidenta fos nomenada "alumna il·lustre" de la Complutense. La senyora presidenta no només s'hi va negar sinó que va recórrer contra la decisió del Consell de Transparència de la Comunidad de Madrid al Tribunal Superior de Justícia de Madrid. I aquest darrer -els tribunals espanyols sempre en defensa de la justícia- va acceptar les mesures cautelars demanades per la presidenta fins que la decisió del Consell de Transparència no sigui ferma. Tot això fa una gran ferum de socarrim...


Intentant posar una mica de llum a la foscor em capbusso al web de la Comunidad de Madrid i el que trobo en relació al currículum de la meva admirada presidenta és el següent (sic): "Licenciada en Periodismo y Diploma de Estudios Avanzados por la Universidad Complutense de Madrid, ha obtenido también un Máster en Comunicación política y Protocolo. Ha trabajado en departamentos de comunicación de varias empresas y fundaciones, así como en emisoras de radio y prensa digital en España y otros países. Fue elegida diputada en la Asamblea de Madrid en 2011, y renovó su acta en esta cámara en las elecciones de 2015, 2019, 2021 y 2023, siendo en 2015 Portavoz Adjunta del Grupo Parlamentario Popular en la Asamblea. En el Gobierno autonómico ha sido Viceconsejera de Presidencia y Justicia y Presidenta de la Comunidad de Madrid desde agosto de 2019".

Home, la primera reflexió que se m'acut és que si té un "Diploma de Estudios Avanzados" y un "Máster en Comunicación política y Protocolo" segur que deu haver tret bones notes durant la carrera, no? Per què la senyora Díaz, càrrec públic electe número u de la Comunidad ens vol amagar el seu expedient acadèmic? 

La segona és que em sembla un currículum extraordinàriament pobre per exercir aquest càrrec (sempre he defensat que els CV dels polítics, a més a més de ser transparents i demostrables, han de tenir la preparació adequada al càrrec que han d'ocupar, i penso el mateix a Catalunya, no em semblava que en Puigdemont fos el candidat ideal a la presidència de la Generalitat...alcalde, i encara justet, justet).

La tercera és que no sé què caramb és un "Diploma de Estudios Avanzados" però em sona a "cursillu" com aquells que feia el seu company de partit Pablo Casado (va tenir la barra de dir que havia estudiat a Georgetown, Washington, quan en realitat va fer un curs d'una setmana a Madrid d'un programa d'aquella universitat). Perquè es facin una idea de com menteixen els polítics els adjunto la formació que acredita el senyor Casado...vostès s'ho creuen? Jo tampoc, i més després d'haver-lo sentit parlar, o la seva també companya de partit i predecesora en el càrrec Cristina Cifuentes (aquesta, a més a més de falsificar les seves notes de Màster de Dret Autonòmic, com va acreditar una investigació de ElDiario.es, va ser enxampada "in fraganti" robant dues cremes de 40 euros en un supermercat).


No serà que la senyora Díaz-Ayuso té por que li passi exactament el que li va passar a Cifuentes y a Casado quan ambdós van ser enxampats de ple amb mentides flagrants en el seu currículum? M'atreviria a dir que part d'això hi deu haver, si no, és difícil entendre aquesta resistència numantina...

Ara, res no m'estranya d'una senyora que abans de ser presidenta de la Comunidad Autónoma de Madrid tenia com a noble feina ser l'administradora i creadora de continguts (ara en diuen "Community Manager") del compte de Twitter (ara X) del gos de la que també va ser presidenta de la Comunidad de Madrid, la senyora Esperanza Aguirre, en Pecas. Si en volen saber més, busquin en compte del gosset, que té un perfil propi a X: Pecas Aguirre. Impressionant. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada