diumenge, 15 de gener del 2023

El festival de la Shakira i en Piqué

El dijous passat al matí assistint a una Fira a Alemània, estava a quarts de vuit del matí esmorzant amb un grup de persones de la meva empresa, tots molt més joves que jo i només es parlava d'un sol tema: la cançó de la Shakira en col·laboració amb el productor argentí Bizarrap.  La cançó, Bizarrap Music Sessions #53, té en el moment de redactar aquest article 109 milions de reproduccions a Youtube i 30 milions a Spotify, per a no parlar d'Instagram i TikTok.

La meva primera reacció és de total estupor per l'estupidesa de la massa, del poble, que vol en ple Segle XXI el mateix que els emperadors romans donaven al populatxo, al "populus" fa 2000 anys: "panem et circenses", és a dir, pa i circ. I mentre es parla d'això, dels embolics i les rancúnies de la colombiana de 45 anys, ferida pel l'abandonament de l'ex-jugador de futbol, de 35, no es parla tant de coses més serioses, com ara la inflació als aliments, la incompetència dels nostres governants o dels preus de l'energia.

Una vegada superada l'estupefacció per la infinita estultícia humana (si em quedaven pocs dubtes respecte de la involució del Sapiens Sapiens de la que he escrit unes quantes vegades en aquest Blog, moltes, darrerament) i anant al fons de la qüestió, tot plegat és, o molt miserable, de culebrot sudamericà, o molt miserable. No hi ha altra manera de veure-ho.

És molt miserable que una cantant que jo em pensava que tenia una certa classe (alguns dels seus temes he d'admetre que m'agraden molt, i la seva versió del "Boig per tu" en Català i amb guitarra és esplèndida) escrigui unes lletres de parvulari, d'adolescent ferida. En una de les estrofes diu: "Del amor al odio hay un paso, por acá no vuelvas hazme caso. Cero rencor bebé, yo te deseo que te vaya bien con mi supuesto reemplazo. No sé ni qué es lo que te pasó, estás tan raro que ni te distingo. Yo valgo por dos de 22. Cambiaste un Ferrari por un Twingo. Cambiaste un Rolex por un Casio". 

La cançó, des d'un punt de vista musical és un bodri, i em costa d'entendre que per un plat de mongetes (Youtube paga 0,00069 dòlars per visualització i Spotify 0,003 dòlars), la Shakira escupi la seva rencúnia contra Gerard Piqué d'aquesta forma, com si d'una adolescent es tractés. No cal dir que a Piqué, que és un veritable rei de la provocació, això el deu excitar de gran manera. Confesso que des de divendres esperava la seva reacció, més enllà d'un parell de piulades plenes de sarcasme. Avui s'ha presentat amb un Renault Twingo a una reunió, i ha regalat als seus col·laboradors de la lliga de futbol 7 que dirigeix, un rellotge Casio.

I és molt miserable que aquest parell no tinguin cap mena de consideració cap als seus dos fills, de 11 i 9 anys respectivament, i que veuen com els seus pares se les foten a les xarxes socials com si fossin dos adolescents emprenyats amb el rerefons de seguir guanyant notoritat i de forma col·lateral, més diners.

Tot plegat molt lamentable, tan per part de l'una com de l'altre.

1 comentari:

  1. Jaume: de tots els articles que he llegit sobre el tema, aquest és el més clar: que tot plegat és fer guanyar diners aprofitant-se de la nostra estupidesa.

    ResponElimina