dissabte, 21 de gener del 2023

Indepes, espanyolistes, traïdors, oportunistes

Com era previsible, malgrat que l'ex-president Puigdemont l'esperonés, la manifestació de dijous passat a Barcelona com a forma de protesta per a la signatura del tractat d'amistat entre Espanya i França va ser un rotund fracàs. De fet no calia ser visionari, només pensar amb dos dits de front. Que es convoqués la mani en un dijous laborable, en horari laborable, amb molta fred per primera vegada durant l'hivern, ja induia a pensar que les probabilitats d'èxit de la manifestació no podien ser altra cosa que baixes.

Ja és un clàssic la divergència en els comptatges segons una font o una altra. La guàrdia urbana va donar la xifra de 6.500 manifestants i els de Junts la van elevar a 30.000. Home, sense voler decantar-me per la versió oficial, per les imatges que he vist la xifra de les trenta mil està força inflada.

No entraré en el fons de la qüestió, és a dir, si el tractat s'havia de firmar a Barcelona com a una medalla personal de Pedro Sánchez per escenificar que l'independentisme és mort. No ho és, mal que li pesi, ara bé, no hi ha unitat ni respecte entre les diferents forces, i això passa -i passarà- factura durant molt de temps.

De la manifestació, suposadament unitària de tot l'independentisme, em crida l'atenció l'atenció la sonada absència de l'alcaldable de Junts per Barcelona, que, oh curiós, tenia un compromís previ amb amics a Múrcia. Trias, en la millor línia de la difunta Convergència, sap jugar molt bé a la puta i la ramoneta. Sabent que la seva presència a la mani segurament li restaria més vots que no pas ni donaria, va optar per la desaparició. Òbviament, tampoc no hi era el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

La segona cosa que m'impressiona, és aquesta capacitat d'autodestrucció tan caïnita que tenim els Catalans; sóc incapaç d'entendre els xiulets i l'escridassada a l'Oriol Junqueras per part, assumeixo dels Lauristes i els Puigdemonistas de darrera fornada, més papistes que el Papa, que li van etzivar crits de traïdor i botifler. Són els puristes. Els que defensen a capa i espasa que "al fosar de les Moreres no s'hi enterren traïdors". Home, titllar de traïdor a algú que s'ha passat 3 anys a la presó per ser coherent amb les seves idees, no ho sembla gens de coherent. L'Oriol Junqueras serà moltes coses, però la seva actitud no em sembla pas pròpia d'un botifler. 

L'independentisme, si ho comparem amb aquelles manifestacions multitudinàries de les Diades de fa uns anys, és avui incapaç de mantenir el poder de convocatòria que tenia, i no només per la divisió, sinó perquè molts dels seus líders, senzillament no toquen de peus a terra.

Uns altres que no toquen de peus a terra són els de l'altre extrem, els de VOX i part del PP que van convocar per avui dissabte una altra manifestació unionista a la Cibeles de Madrid. Una dada curiosa, per entendre la magnitud de l'altra tragèdia. El principal impulsor d'aquesta mani és l'ex-polític Aleix Vidal-Quadras, un perla. Quan escric aquest article, també hi ha discrepància entre el número de manifestants, 30.000 entra la guàrdia urbana i 500.000 segons els organitzadors. He de dir, aquí sí, que les imatges aèries fan pensar més en el mig milió que no pas en els trenta mil. 

Sigui com sigui, les perles del extremisme patri han encapçalat la manifestació: esperpents que s'han anat radicalitzant amb els anys com la Rosa Díez (se'n recorden d'UPyD?), la Cayetana Álvarez de Toledo o Jaime Mayor Oreja, Dolors Montserrat (exiliada a Brussel·les) o el candidat el PP a l'alcaldia de Barcelona, a més a més de Santiago Abascal i el propi Vidal-Quadras. 

Curiosament, con en el cas de Trias a la manifestació de Barcelona, les principals espases del PP no han assistit a la manifestació (a diferència de la de 2019, on per cert, molts dels que hi van assistir, Pablo Casado inclòs, han estat escombrats de la vida política). No hi havia ni Núñez Feijoó ni Isabel Díaz-Ayuso, tots dos amb compromisos institucionals previs. Segurament que aquest parell també haguessin estat titllats de traïdors a la causa de la unitat d'Espanya i contra el xantatge dels indepes.

                                                                       La Vanguardia

Per tant, com que la cosa avui a la Cibeles anava de veure qui la tenia més gran (la bandera i el nacionalisme) els que se saben alternativa a Sánchez no han volgut sortir a la foto. No sigui que encara sortissin més esquitxats del merder que VOX ha muntat a la Comunidad de Castilla León amb el sidral del protocol anti-avortament.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada