dimarts, 25 d’octubre del 2022

Francesc de Dalmases, una altra vegada

Hi ha alguns individus que es creuen per sobre del bé i del mal. Hi ha gent que porta l'estigma de la prepotència enganxada l'ADN com una paparra. El diputat Francesc de Dalmases és una d'aquestes persones. Aquest individu té un problema de sentiment de superioritat que el fa creure's, no només superior a la resta dels mortals, sinó també impune. Però avui la impunitat s'ha acabat. Gairebé.

L'informe que l'advocada Magda Oranich ha fet a petició de Junts per Catalunya en relació a l'actuació del senyor de Dalmases al plató de TV3 el passat més de juliol és aclaparador. Oranich, prestigiosa jurista i membre de la comissió de garanties de Junts fa unes conclusions demolidores sobre el comportament del diputat en l'incident amb la periodista al plató del programa FAQS conduït per la Cristina Puig. Hi ha tants testimonis dels fets que negar la major no només és una barbaritat òbvia sinó que desprestigia a la persona que ho fa perquè perd tota la credibilitat davant de tercers.

La Magda Oranich va explicar ahir a RAC1 que va rebre trucades de membres de Junts en les que li demanaven que "matitzés" les seves conclusions i que mirés de "suavitzar" els fets. La pròpia Laura Borràs, en una actitud que la retrata per si les seves actuacions prèvies no l'haguessin retratat prou, va trucar també a l'Oranich per demanar-li que fés un informe suau. Sembla increïble, però és ben evident que si contrastem la credibilitat de la senyora Oranich versus la de la senyora Borràs, la primera guanya per golejada. L'advocada, com ha de ser, no es va deixar pressionar i va lliurar un informe en el que el diputat de Dalmases, lacai i escuder de la Borràs, queda totalment desprestigiat.

El pitjor de tot plegat no és l'actitud prepotent, xulesca i masclista de De Dalmases, que pel que sembla, es tracta d'un comportament recurrent que moltes diputades de Junts han explicat a la Magda Oranich (tot i que ella no consigna res d'això al seu informe, que es limita a descriure els fets del 9 de juliol al FAQS), el pitjor és que la Borràs ho volgués tapar "com si no hagués succeït" i que De Dalmases enviés un escrit a l'executiva de Junts en el que pretenia desacreditar l'informe d'Oranich. Què bèstia! que diria el gran Tortell Poltrona.

Les edicions del vespre del diaris d'avui expliquen -ho acabo de llegir a diversos mitjans- que la comissió de garanties de Junts ha decidit (en un intent poc lluït però ràpid de tancar les crítiques creixents de membres del mateix partit sobre l'actuació de l'individu) que el diputat dimiteixi com a vicepresident del partit i com a portaveu de Junts x Cat a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Forçat per les circumstàncies, el senyor De Dalmases no ha tingut més remei que acceptar les dimissions.  Naturalment però, no deixa pas el seu càrrec com a diputat al Parlament de Catalunya, ni pel que sembla el partit el força a plegar.

Com tots els que entenen la política i els càrrecs pagats amb els impostos de tots els contribuents no com un servei públic sino com un modus vivendi, s'aferren sense escrúpols al seient amb loctite. I és que saben, aquests personatges de baixa volada i classe molt qüestionable, que a fora de la política, malgrat el canvi climàtic, hi fa molta fred.

1 comentari:


  1. Jaume tot això és totalment cert i m'alegro que a aquest personatge se'l sancioni d'alguna manera. Però molt em temo que darrera aquest xou no hi ha un interès real de tots per lluitar contra actituds masclistes o prepotents sinó una lluita interna dins el partit tipus Stalin i Trotski i crec que a en Dalmases li han fotut un cop a piolet.

    ResponElimina