dimecres, 16 de març del 2022

Hi ha vida intel·ligent al Planeta

Enmig de la foscor i de la mala consciència que ens està deixant a tots plegats aquesta maleïda Guerra d'Ucraïna, les incògnites sobre la seva resolució (o no), els increments de preus generalitzats i l'eclosió de nous casos de Covid a la Xina, que torna a confinaments massius en parts del seu territori,  una mica de claror.

Durant anys he defensat des de les pàgines d'aquest bloc l'estupidesa que representa el canvi d'hora d'estiu a hivern i a l'inrevés dues vegades l'any, a moltes parts del Planeta, amb la gran excepció -no és l´única- de la Xina, que com he escrit diverses vegades en aquest blog, té un sol fus horari, que òbviament, coincideix amb l'horari de Beijing (des d'una perspectiva solar la Xina hauria de tenir com a mínim 4 fusos horaris diferents), i aquesta referència horària, no canvia mai, és sempre la mateixa, de manera que durant mig any, la diferència horària entre la Xina i Espanya és de 6 hores, i l'altre mig any de 7, degut a la imbecil·litat que tenim els europeus de canviar horaris dos cops l'any invocant estalvis del passat que al Segle XXI no tenen cap mena de sentit.

Diumenge passat, com cada any aquestes dates, als Estats Units van avançar l'hora una hora, per entrar a l'horari d'estiu, de manera que, per exemple, amb la nostra fàbrica de Columbus, Ohio, la diferència horària que fins dissabte passat era de 6 hores, va passar el diumenge a 5, i això dura un mes malcomptat, fins que el dia 26 de març els europeus tornarem a avançar l'hora i llavors tornarem a la diferència habitual de les 6 hores.

Ahir el Senat dels Estats Units va aprovar, atenció, per unanimitat -per això dic que hi ha vida intel·ligent- suprimir el canvi d'horari a partir de novembre de 2023: quedarà instituït per sempre l'horari d'estiu. Aquest canvi encara no és ferm perquè l'ha d'acabar ratificant el president dels Estats Units, però segons les fonts consultades (NYT, El País), no sembla que Joe Biden hi hagi de posar pegues (en tant i en quant els demòcrates també hi han votat a favor).

I Europa (o la "Europea" que li preguntà el periodista Carlos Alsina a Mariano Rajoy..) ? 

Doncs Europa va crear una comissió per a estudiar la possible implantació d'aquesta mesura.....l'any 2018, i encara avui no hi ha una resolució al respecte. 

La burocràcia s'autoalimenta sempre a tot arreu, és un món en sí mateix, però a Brussel·les, a la Rue de la Loi, seu de la Unió Europea, i cementiri d'elefants de polítics amortitzats als seus respectius països que ja no vol ningú, encara més. 

Doni'm comissions d'estudi que li paralitzaré les decisions, sembla ser la màxima. I així anar fent, in secula seculorum, amén.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada