divendres, 27 de novembre del 2020

Una història de Nadal a New York

Als Estats Units, com a conseqüència de la concatenació de dues crisis extraordinàries: una pandèmia de  coronavirus que des del març ha costat la vida a més de 261.000 nord-americans (dades actualitzades avui, dia de Thanksgiving), i una pandèmia de trumpisme que ha qüestionat -i està qüestionant- seriosament els límits de la democràcia al país, la immensa majoria de la gent -la bona gent- té la tendència a desconnectar de tanta pressió (com a la resta del món, diria), i cercar històries que facin somriure. 

I això, immediatament després que s'hagi fet públic als Estats Units un estudi en el que es qüestiona l´ús terapèutic de la marihuana (que és una altra gran pandèmia al país i que és legal en una colla d'estats).

Així doncs, el blog d'avui té esperit nadalenc i hi vull explicar una història que s'ha fet viral al país (desconec si ha traspassat fronteres). És la història d'un mussol.

Com cada any per aquestes dates el Rockefeller Center, en ple cor de Manhattan, planta un avet gegant (23 metres d'alçada) procedent del nord de l'estat de New York, concretament, de la població d'Oneonta. L'avet el transporta un gran camió recorrent les 170 milles (274 kilòmetres) que separen aquesta població del centre de Manhattan. L'operació va durar un total de 4 dies.

La sorpresa va ser que una vegada a New York, els operaris que estaven col·locant l'avet, hi van trobar un petit mussol, viu, però desorientat, deshidratat i en males condicions. Un dels operaris va advertir de forma immediata el centre de recuperació d'aus salvatges de Ravensbeard (Ravensbeard Wildlife Center). El mussol va ser immediatament batejat com a Rocky (molt americà). 

Els tècnics del centre d'aus salvatges van considerar que un viatge de tornarda a Oneonta en aquelles condicions suposava un greu perill per la seva vida i se'l van endur al centre per a mirar de recuperar-lo. Un cop allí es van adonar que el mussol no era un mascle sinó una femella, tot i això, el van seguir anomenant Rocky.

Abans d'ahir, una setmana després de la seva descoberta, van tornar la Rocky a la llibertat, ja totalment recuperada.


Una usuària de Facebook va escriure el que segurament és el sentiment de molts americans: "This made me tear up a little, in a good way! Happy life Rocky".

Doncs això, de tant en tant no parlar de política o de pandèmies és un exercici molt saludable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada