dissabte, 12 de setembre del 2020

Covid i picaresca: un tub de patates "pringles"

La notícia s'està fent viral i no m'estranya. Em fascina la màgia de l'ésser humà i aquesta capacitat infinita de respondre amb molta cel·leritat i de forma extraordinàriament imaginativa als diferents reptes que les circumstàncies de la vida i la progressiva -i creixent- coherció de les nostres llibertats individuals ens posen al davant.

He parlat en aquest blog diverses vegades -de fet moltes en 10 anys- sobre els premis Darwin, aquells que s'atorguen anuament als Estats Units i premien la mort més absurda d'individus que ho fan sense descendència. En el cas que ara explicaré la cosa és exactament la contrària. És a dir, penso que hi hauria d'haver un premi anual a la més divertida extravagància -demostrada- per persones que tinguin, com a mínim, un fill, ja que la intel·ligència i la picardia, a l'igual que l'estultícia, es transmeten amb els gens.

El coronavirus i el confinament estàn plens d'anècdotes de persones que amb major o menor forturna se les han empescat per aconseguir saltar-se parcialment la reclusió. Tots recordarem entre d'altres històries divertides aquella persona que passejava un gos de felpa o aquell altre que llogava el seu gos a 10€ l'hora per a gent que el volgués treure a passejar.

En el cas que ens ocupa, la història va sobre un turista anglès, de nom Michael Richards, 41 anys, que va agafar un vol a la localitat britànica de la companyia EasyJet a Huddersfield (a mig camí entre Manchester i Leeds) amb destinació a Tenerife.

El vol durava quatre hores i malgrat l'obligatorietat de portar mascareta durant tot el viatge en Michael va aconseguir saltar-se la norma. Com? Doncs senzill. Es va comprar una bossa de "Pringles" de tub i va calcular amb quina cadència hauria de menjar les patates per tal que li duressin tot un viatge de quatre hores. 

En Richards es va menjar una patata cada dos minuts i mig, és a dir, trigava 150 segons en menjar-se'n cada una per tal que la ingesta total durés els 14.400 segons que va durar el vol fins a Tenerife. Això sí, per a dissimular-ho una mica, durant el vol es va aixecar una vegada per fer ús del serveis (aquesta vegada sí, amb la preceptiva mascareta).

A diferència del que va succeir recentment amb un passatger d'un avió de la companyia AirEuropa aquest agost passat (on en un vol de Gran Canària a Madrid un passatger es va negar sistemàticament a utilitzar la mascareta i el pilot va decidir fer un aterratge a Màlaga i posar l'interfecte a disposició de la Guàrdia Civil), cap persona del passatge ni de la tripulació es va queixar i l'avió va arribar feliçment i amb puntualitat britànica a l'aeroport de Tenerife.

La gesta d'en Richards  -que una vegada a terra es va afanyar a penjar al seu perfil de Facebook- li va costar la ingesta d'unes 1.000 calories, de les quals 66 grams de greixos (7,2 grams saturats), aproximadament el 50% del consum de calories diari recomanat per la OMS.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada