dimecres, 18 de maig del 2016

Estelades

Llegeixo avui amb una certa incredulitat que la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dauncasa, acaba de fer una roda de prensa en la que anuncia la prohibició de les estelades en el partit de la copa del rei de diumenge vinent.

De fet, conscients que la xiulada a l'himne no es podrà impedir, els membres del govern han decidit tirar de justícia -per enèssima vegada- per a dirimir un conflicte de caire polític (en aquest cas ni això perquè això de la copa del rei és com el festival d'Eurovisió, s'hi va perquè s'ha arribat a la final però més aviat sense gaires ganes). Per tal de prohibir que el Vicente Calderón s'ompli d'estelades, el govern espanyol s'agafa a l'article 28 del reial decret 203/2010, en què es va aprovar el reglament de prevenció de la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.

L'article diu, a tenor literal: "Per tal de garantir el compliment de les obligacions legals, els organitzadors disposaran del personal i dels mitjans adequats per impedir als assistents la introducció o tinència en el recinte de pancartes, símbols, emblemes o llegendes que impliquin una incitació a la violència, al racisme, a la xenofòbia o a la intolerància".

La delegada del govern espanyol a Madrit -concepte, no ciutat- doncs, explica això i es queda tan ample. No se li acut que a algún ciutadà se li acudirà relacionar les seves paraules i que per assimilació acabarà concloent que la delegada ha equiparat estelada amb violencia, racisme, xenofòbia i intolerància. Com en el cas de l'oli màgic que tot ho arregla, Dauncasa, ho ha resumit en "quatre en un", és a dir, no n'hi ha prou en que la caverna mediàtica titlli de nazis i provincians a molts catalans pel sol fet de ser independentistes, a més a més ara, els independentistas són éssers despreciables que practiquen per norma la xenofòbia, la intolerància, el racisme i la violència. Ergo, els independentistes són males persones, i per tant qualsevol cosa que faci "tuf" a independentista és susceptible de ser, primer, prohibida, i després, que tot arribarà, si no temps al temps, perseguida.

De res li val a la senyora aquesta que fins ara, cap manifestació amb presència masiva d'estelades ha tingut el més mínim problema de violència ni xonofòbia, de res li val a la senyora entendre que la llibertat d'expressió és un dret fonamental de les persones, i que mentre no es practiqui cap mena de violència, aquest ha d'estar garantit per sobre de qualsevol altra circumstància.

Són ells, els que, via prohibició, fan més atractiva la revolta, però en fi, no seré jo qui els expliqui una mica de "marketing polític". Sembla que ho facin expressament per a generar més indignació i més protesta pafícica. Sempre he defensat que Rajoy és el millor aliat dels independentistes, una veritable fàbrica de generació de nous exemplars. Ara, degut a la prohibició d'un fet banal i estúpid com un mer partit de futbol, la cosa anirà encara a pitjor. Aquesta és sense dubte, una de les grans lliçons de l'Espanya contemporània.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada