divendres, 8 d’abril del 2016

"Putes au poing levé"

Llegeixo a "El Periódico de Catalunya" que l'Assemblea Nacional Francesa (mig buida) acaba d'aprovar una llei, seguint les passes de Suècia i Noruega, de posar una multa als clients de les prostitutes franceses. De fet, la prostitució a França és il·legal des de l'any 1949, i no per això ha deixat d'existir. Es calcula que hi ha al voltant de 30.000 putes a França (la majoria no franceses).

A mi em sembla que penalitzar els clientes de les prostitutes (amb una primera multa de 1.500 € i de 3.750 € en el cas de reincidència) és contraproduent en molts sentits. En primer lloc perquè és com voler posar portes al cel. De fet el que està passant a l'actualitat és que hi ha un moviment transfronterer impressionant (si no que ho preguntin els de La Jonquera) de clients francesos -i per extensió putes franceses- que acaben comprant i/o exercint a Catalunya, a Itàlia, a Alemània o, el que és pitjor, a la clandestinitat.

Digui el que digui la senyora Laurence Rossignol "ministra dels drets de la dona" (segurament en Zapatero si mai torna a ser president de govern crearà aquest ministeri), això no acabarà amb la prostitució, sino que el que ferà serà portar -encara més- les putes a la clandestinitat, i posarà encara més en perill la seva salut i la seva vida.

Per què no s'acaba amb aquesta tonteria moralitzant que està agafant tothom darrerament i algú amb dos dits de sentit comú es dedica a legalitzar d'una vegada, a favor del dret de les dones i els homes que -lliurement, sense esclavatges, sense proxenetisme, sense violència- decideixen exercir la prostitució?

Per què no se'ls dóna seguretat social, protecció i drets? Em costa d'entendre. Però és clar, moltes vegades, sobre tot en política, el sentit comú és el menys comú dels sentits.
 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada