dissabte, 2 d’abril del 2016

Energúmens

Va haver-hi polèmica fa uns dies quan el regidor que lidera el partit Popular a l'Ajuntament de Palafolls, un descerebrat que es diu  Óscar Bermán, va fer una declaracions en les que deia, literalment, que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "hauria d'estar fregant terres, si aquesta fós una societat normal". De fet, com a cirera del pastís va qualificar l'alcaldessa com a una "descerebrada plena d'odi i de fòbies salvatges". Impressionant!! I això ho diu un individu que escriu al seu twitter "habéis destapado..." així: "a veis destapado...".

Recomano vivament una visita la seu blog: http://oscarberman.blogspot.com.es/, és una experiència antropolòlogica plena de caspa i amb un tuf ranci digne del millors temps de la dictadura franquista. El seu Twitter tampoc no té gens de desperdici (@OscarBerman). Aquí hi podreu trobar des de convocatòries a manis "anti-separatistes" fins a fotos de legionaris (jubilats) aixecant figures de la processó de Setmana Santa de Palafolls ( pel que es veu gran amic i admirador de la legió, una altra rèmora del passat).

Total respecte per la llibertat d'expressió mentre aquesta no atempti contra la dignitat i la llibertat de les persones. No tot s´hi val. Però algú que escriu això es desqualifica a sí mateix i no caldria donar-hi gaire més tombs. En un país normal, i en un partit amb dirigents democràtics i amb sentit comú, aquestes persona hauria d'haver estat destituïda de forma fulminant i inmediata. Ho he buscat en prensa, però no tinc constància ni tan sols d'una disculpa. És una veritable vergonya.

Però aquí no s'acaba, un altre gran amic dels catalans, el catedràtic Félix de Azúa (un dels membres fundadors de Ciudadanos) recent anomenat membre de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua (lletra H) ha dit també d'Ada Colau aquesta setmana: "es una mujer que debería estar sirviendo en un puesto de pescado". I afegeix: "no tiene ni idea de cómo se lleva una ciudad ni le importa. Lo único que le importa es cambiar los nombres de las calles".

El seu blog és més interessant i potent que el de l'altre energúmen, el tal Bermán. És un blog professional i ben escrit. http://www.elboomeran.com. No es tracta en aquest cas d'un energúmen de formació i concepció con el cas del primer, sinó que és un energúmen il·lustrat, amb molta formació i una producció literària espectacular, tant de poesia, novel·la com assaig. Un individu amb una arrogància infinita que es creu intel·lectualment millor que la plebs, que la majoria dels mortals i això li fa destil·lar odi contra tots els que ell creu inferiors.

Un home que traspua supèrvia per tots els pors de la seva pell, i que té un odi indissimulat cap a tot allò que fa la més mínima olor a català. Va estar des de Ciudadanos, juntament amb dues altres perles, Arcadio Espada i Alberto Boadella, els grans impulsors de les primeres campanyes contra el Català i la immersió lingüística. Fins aquí, novament, normal, que cadascú pensi com vulgui i digui el que vulgui.

El que em costa d'entendre però és que un individu com aquest sigui nomenat membre d'un Club tan seriós i selecte com la RAE, i que, després de pronunciar unes declaracions com les que ha fet sobre les peixeteres i l'Ada Colau, no hagi estat fulminantment destituït.

Aquestes vergonyes només poder passar aquí. El "Semos diferentes" d'en Torrente i en Sabina, aplica amb tota la seva magnitud, per desgracia.

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada