dijous, 26 de novembre del 2015

"Puto" Black Friday

L'any passat escrivia en aquest mateix blog una reflexió sobre la importació de tradicions anglosaxones. Estem en un món global sí, i tot allò que ve del món "anglo" està de moda. Que els xinesos celebrin -el consumisme- de Nadal, o que aquí importem el "Halloween" ho trobo un peatge poc gratificant, però encara pot tenir un cert sentit, per la, diem-ne, transcendència del fenòmen des d'una perspectiva històrica (evidentment, totalment secularitzat, però en fi, això són figues d'un altre paner).

Ara bé, que per a fomentar el consumisme més salvatge i desaforat els grans comerciants hagin importat un fenòmen de tradició zero i de costums dubtoses fa una mica de repulsió.

L'any passat es va caracteritzar per molts anuncis a la tele que van fer ràpidament pedagogia de què passava el meravellós divendres abans del dia d'"Acció de Gràcies" (Thanksgiving). Aquest any, la cosa està ja desbordada fins a extrems malaltissos. Per això utilitzo una expressió molt vulgar per a titular aquest article, però és que se m'han inflat les gònades. Quan escric despectivament sobre el "puto" black friday és perquè estic emprenyat amb l'estupidesa humana, de la que em sento partícep i per tant m'avergonyeix, com m'avergonyeix -a un altre nivel moral per descomptat- que uns descerebrats disparin kalaisnikov i facin esclatar cinturons bomba en nom de Déu.

Avui sense anar més lluny, en obrir el correu electrònic de casa hi he trobat dos anuncis del Black Friday: el Corte Inglés i Sephora. Però és que a la ràdio he sentit que hi ha "Black Friday"....fins i tot als concessionaris de SEAT i de Hunday.

El black friday és una obscenitat, perquè no obeeix a res i perquè fomenta una orgia de consumisme que va ja del black monday al black saturday i....no us ho perdeu, El Corte Inglés també celebra el black friday "on line", que ha va començar ahir dimecres a les deu de la nit.


Black fridayBlack friday

En fi, és el que ens ha tocat viure, i ho hem d'acceptar, però de vegades de vegades, se'm regiren tant les tripes que no puc evitar desfogar-me.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada