divendres, 13 d’abril del 2012

Dreta pura i dura

Hi ha coses que encara que passin els anys i suposadament els "Sapiens Sapiens" esdevinguem més civilitzats, més educats i més conscients del nostre impacte al planeta, no canvien. Una vegada més he de constatar que l'espècie humana ensopega una i altra vegada amb la mateixa pedra. Torno a constatar quan equivocat estava amb aquest suposadament "nou Partit Popular". M'està sortint el pa de l'ull a marxes forçades.

Dic això perquè en llegir avui la premsa he quedat estorat. La meva capacitat de sorprendre'm no s'acaba d'esgotar, tot i que ja tinc uns quants anys i molts disgustos a les espatlles. S'acaba de fer públic que la dreta més rància i reaccionària, l'ala més dura del PP està fent de les seves a Mallorca. Amb la seva majoria absoluta acaben d'autoritzar la construcció d'un hotel de més de 1.500 places i un camp de golf al costat de la Platja d'Es Trenc, un dels pocs racons veritablement verges que queden a l'illa de Mallorca.

L'excusa és la de sempre: el clàssic discurs que la construcció i explotació de l'hotel generarà llocs de treball i per tant és d'alt interès econòmic pel Govern Balear. Per aquesta regla de tres podrien posar en venda tota l'illa, com estan fent els grecs i segur que els xinesos o els turcs els la compren i poden destinar els diners a inversió i a generar més ciment, més formigó i més especulació (els xinesos en són grans especialistes en tot això...).

Com és possible que a aquestes alçades de la pel·lícula encara hi hagi col·lectius amb aquesta miopia i aquesta escassetat de mires? Algú es recorda dels kilòmetres i kilòmetres aberrants de formigó i ciment en estat de complet abandonament que hi ha a la costa del llevant espanyol? És que els humans hem caure deu vegades en els mateixos errors per esmenar-los? Què quedarà per a les generacions futures? Quin desgavell!! De vegades m'avergoneixo de pertànyer a aquesta espècie, cega d'avaricia i curt terminisme.

No se m'acut altre que posar el meu petit granet d'arena donat la meva firma al col·lectiu que s'ha creat per a intentar fer força. Si heu estat a Es Trenc alguna vegada segur que perdreu un parell de minuts a donar el vostre suport, i si no hi heu estat, paga la pena fer el gest per a poder-la veure com encara és ara.

http://actuable.es/peticiones/salvem-es-trenc

1 comentari: