divendres, 9 de febrer del 2024

10.000 soldats russos

Si des de Catalunya les patranyes de determinada part de la fiscalia i la justícia espanyoles per a evitar pel civil o pel militar el retorn de Puigdemont a Catalunya ja semblen ridícules, imagina't amiga lectora, amic lector, com sonen aquestes barbaritats des dels Estats Units, on són ara mateix. I ho escriu algú que tots els que em coneixen saben de la meva poca simpatia per Puigdemont.

Però com a consequència dels interessos de la política (no oblidem que d'aquí a quatre dies hi ha eleccions europees), el Parlament europeu ha instat una resolució per tal que la Eurocambra investigui les ingerències russes a la UE, naturalment això inclou la suposada ajuda a Catalunya per part de Rússia durant els dies del Procés. És la vella història de la mentida repetida i remenada un miler de vegades, fins que esdevingui veritat.

He intentat buscar qualsevol notícia relacionada amb aquesta resolució aquí als Estats Units i he estat incapaç de trobar res de res. Ni a la FOX, que calça com VOX o el PP. Aquí preocupen coses seriores: les inundacions a Califòrnia, la possible desqualificació de Trump com a candidat, la crisi migratòria a la frontera amb Mèxic, els incendis a Xile, la tensió política al Mitjà Orient, la capacitat mental de Biden....Això sí, la premsa cavernària madrilenya ha omplert pàgines i pàgines amb la possible vinculació de Puigdemont amb la trama rusa durant el dies del Procés.

Per fer una mica de memòria crec que tots recordarem que segons la investigació de la "trama" alguns empresaris catalans, recordo en aquests moments David Madí, Víctor Terradellas i Xavier Vendrell, entre d'altres, per exemple, van fer mans i mànigues per aconseguir que el Kremlin s'impliqués en el reconeixement de la independència de Catalunya després del referèndum i aportés diners, influència, i 10.000 timbalers del bruc caucàsics armats fins les dents, perquè "a una declaració d'independència sense morts ningú no li fa cas"....En fi. 

De fet, res de nou. Si recordo correctament hi ha dues causes obertes a Espanya en relació a la trama russa del Procés, encapçalades per jutge Javier Aguirre, aquell senyor que afirma que les connexions amb Rússia eren "àmplies". Però la realitat és que la causa està oberta des de fa sis anys i el jutge ha estat incapaç de tirar la causa endavant. De fet, avui l'Antoni Bassas a l'Ara escriu que ja al 2022 el Parlament Europeu va crear una comissió d'investigació "especial" sobre ingerències russes a la Unió Europea, i no va treure cap conclusió més enllà de les distorsions i mentides que va publicar determinada premsa madrilenya (la que va publicar que Trias i Mas tenien comptes a Suïssa i a Andorra i mentides similars).

Es trist veure com les institucions supranacionals Europees, que haurien d'estar preocupades pels temes que veritablement interessen els ciutadans europeus (els problemes del canvi climàtic o els dels agricultors, per exemple), cedeixin als jocs interessant de baixa calanya de politiquets de poca monta com són tots aquests diputats espanyols de dreta i extrema dreta. Una vergonya que aquestes persones cobrin sous quer els paguem entre tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada