dimecres, 28 de desembre del 2022

Medvedev, l'endeví

Fins no fa gaire (abans que esclatés el conflicte ucrainès) considerava Dmitry Medvedev -amic íntim de Vladimir Putin- expresident de la Federació Russa i exprimer ministre de Rússia, ara vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, una persona més aviat assenyada i també raonablement moderada. 

Arran de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia -lleialtat obliga- el personatge s'ha transformat en un ultranacionalista histriònic amb un deix fatxenda que fa declaracions irades i agressives a torn i a dret.

En aquests nostres temps de comunicació global i missatgeria instantània, aquests tipologia humana tira de Twitter a tota hora i moltes vegades de forma impulsiva, sense pensar gaire en les conseqüències. La frase "Twitter és una arma que carrega el diable" atribuïda a l'escriptor Perez-Reverte, no deixa de ser una gran veritat. Molts personatges que es caracteritzen per una famfarroneria i una xuleria que els situa per sobre del bé i del mal disparen a Twitter sense pensar-s'hi gaire. És per exemple, entre molts altres, el cas de Donald Trump (recentment readmès a la jungla "Twittera") o el mateix Elon Musk, ara president i propietari de Twitter a qui se li acumulen els problemes.

El bo d'en Medvedev, com si de Nostradamus es tractés, va publicar el dia de Sant Esteve (Boxing Day al món anglosaxó i per tant dia festiu a mig planeta) un Twitt amb les seves prediccions pel 2023. Si en comptes de publicar-ho el 26 de desembre ho hagués fet avui, dia 28, diria amb contundència que es tracta d'una innocentada.

Són els 10 auguris de Medvedev per 2023. Si no fos perquè és una persona altament formada i molt intel·ligent, diria que va escriure els Twitts sota la influència de substàncies fortament psicotròpiques o amb una intoxicació etíl·lica de cavall. Els vull reproduir (extractat) perquè feia temps que no llegia un regitzell de bajanades tan bèstia, potser excepte la primera i la setena prediccions:

1. El preu del petroli s'enfilarà als 150 dòlars per barril.

2. El Regne Unit tornarà a la Unió Europea.

3. La Unió Europea col·lapsa després del retorn del Regne Unit i l'Euro deixa de ser la monera comuna.

4.  Polònia i Hungria ocuparan part del territori oest de la desapareguda Ucraïna.

5. Alemània formarà el 4rt. Reich agafant territoris veïns, fins a les repúbliques bàltiques.

6. França entra en guerra amb el 4rt. Reich. Polònia es dividida altra vegada.

7. Irlanda del Nord es separa del Regne Unit i s'uneix amb Irlanda.

8. Guerra civil als Estats Units. Califòrnia i Texas es separen de la Unió. Elon Musk guanya les eleccions de la resta dels Estats Units. 

9. Les borses de valors i els mercats financers surten dels Estats Units i Europa i se'n van a Àsia.

10. Fallida del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial. El dòlar i l'euro deixaran de ser monedes refugi, paper que assumiran algunes criptomonedes.



Probablement el senyor Medvedev està expressant els seus desitjos, més que no pas les seves profecies. En qualsevol cas, cada vegada tinc més clar que molts éssers humans s'estan bevent l'enteniment a marxes forces. Deu ser una de les primeres conseqüències del canvi climàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada