dimarts, 27 de desembre del 2022

El COVID i la Xina

Que els que governen a la Xina (no ho oblidem, una dictadura molt més ferotge del que aparenta, en la que els drets individuals no estan en absolut garantits) continuen mentint respecte de la incidència del COVID entre els seus habitants és simplement una evidència estadística. Els miracles no existeixen, ni tan sols a Lourdes. Segons el web oficial que registra estadísticament a nivell mundial les dades de la pandèmia de covid (el web de la Universitat John Hopkins, facultat de medicina), als darrers 28 dies la Xina ha reportat 788.553 casos i 807 morts (ja, ja, ja). Els Estats Units, amb una mica més del doble de casos, han tingut 10.452 morts, o al Japó, 6.261 morts en els mateixos 28 dies.


Algú es creu les dades de la Xina? Òbviament ningú amb dos dits de seny i sentit comú.

La Xina ha estat oficialment -i recordem-ho, és el país on aquesta pandèmia va començar, per causes que a dia d'avui continuen gens clares però hi ha moltes evidències que apunten clarament a una errada en un laboratori d'experimentació biològica a Wuhan- un país pràcticament lliure de COVID durant els gairebé 3 anys que fa que la pandèmia dura. Almenys aquesta és la versió oficial. I com que les fronteres han estat tancades tant a les entrades d'estrangers com a les sortides de xinesos, l'aïllament ha impedit la immunització. 

Segons les seves estadístiques, des que va començar la pandèmia han mort "oficialment" 16.817 persones, atenció, en un país de 1.400 milions d'habitants. Només posarem alguns exemples: A la regió de Wuhan (epicentre mundial dels contagis) durant el desembre de 2019 i el març de 2020 es van donar de baixa 100.000 línies de telèfon mòbil, tot i que els xinesos van esbombar a tort i a dret que a Wuhan  van muntar 3 hospitals immensos en 15 dies i que van morir en total menys de 500 persones. Molts encara tenim a la retina les imatges de les excavadores aplanant els terrenys on s'havien d'instal·lar els hospitals.  Els confinaments van ser els més estrictes del planeta, i han durat fins que els primers esclats de violència i un conat de revolta social han fet, per fi, entendre a les autoritats xineses que no és intel·ligent anar contra-corrent.

Com que la Xina va esdevenir una bombolla i l'eficàcia de la vacuna xinesa, la "sinovac", és inferior al 50% segons diverses fonts consultades (en tot cas, infinitament lluny de l'eficàcia d'AstraZeneca o Pfizer) la conseqüència és  òbviament que la població no ha aconseguit immunitzar-se: la "herd immunity" (immunitat de ramat) senzillament no existeix degut a una política completament absurda. 

Avui mateix, un proveïdor xinès molt important de la meva empresa, m'escrivia, literalment: "We are now going through big hikes of Covid infection rates in China with the scrap of our zero-Covid policy. Almost everyone in our office contracted the virus and have to stay home".

La realitat és que moltes fàbriques estan aturades per falta de gent, que o bé tenen el Covid o bé no van a treballar per por de contagiar-se o de que els confinin a la feina. Ara que ha començat l'obertura, es poden veure cues davant els crematoris o als hospitals, que, segons m'expliquen els meus contactes xinesos, estan absolutament saturats. 

Cinc models de predicció epidemiològica independents apunten que la Xina pot tenir més d'un milió de morts els propers mesos, això amb independència del que les autoritats xineses vulguin reconèixer. Una de les fonts, per evitar suspicàcies, és la Universitat de Hong Kong. S'espera un pic de morts (20.000 diàries) a finals de març de 2023, quan tots els desplaçaments associats a la celebració de l'any nou xinès s'hagin acabat.

Aquesta i no cap altra és la realitat de la pandèmia de Covid a la Xina a dia d'avui. Quantes morts i quant patiment es podria haver estalviat la població xinesa si no fos per l'orgull i l'arrogància dels seus dirigents; però ja se sap, els polítics, fins i tot a les dictadures més cruels, només pensen a cobrir-se les espatlles, amb independència del que pensi, digui o pateixi la població a la que suposadament representen.

Un consell, no vagin a la Xina els propers mesos, encara que les fronteres siguin obertes i ja no hi hagi confinament; podrien prendre mal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada