dimecres, 10 d’agost del 2022

La reialesa desperta (baixes) passions

Com que algun dels meus apreciats lectors m'ha dit que darrerament escric sobre temes molt seriosos i donat que estem en ple període estival-vacacional (tot i que aquest mes jo no faig vacances), avui he decidit escriure sobre temes que fan riure, com la família real espanyola (no és l'unica que fa riure, però és la que tenim més a prop i que permet escriure "cròniques d'urgència estival").

I com que la meva referència monàrquica de capçalera és el diari dels Godó, me n'he anat de caps cap a La Vanguardia per a començar la meva recerca no científica.

I efectivament, per no perdre els bons costums, la Mariángel Alcázar (cronista reial que només falta que els faci petons a la planta dels peus) fa periodisme d'alta volada, com acredita el paràgraf final del seu article d'avui 10 d'agost al diari: "Durante el paseo, el Rey ha lucido polo azul, bermudas caqui y mocasines Tod's; la Reina, pantalón corto, blusa de lino blanca, bolso con tela de llengo y "espardenyes" (sic) planas, mientras la princesa Leonor y la infanta Sofia han escogido sendos vestidos cortos etampados". Com diria el gran filòsof -i ex-jugador de futbol i ex-entrenador a estones lliures- Bern Schuster: "No hase falta desir nada más" (expressió també literal, com les espardenyes de la Leti). 

L'article el broda una foto de tots quatre passejant com turismes per un carreró del casc antic de Palma sense que s'intueixi ni un sol guardaespatlles, com si d'una família normal es tractés. Atrezzo portat a la perfecció. Un deu pel realitzador.

El periodisme no seria el mateix si la reialesa no tingués hagiògrafs tan qualificats com la Mariángel.

Deu ser que o bé aquest país està molt avorrit o mancat de notícies de debò o és que en període vacional -on passen més aviat poques coses- escriure sobre temes intrascendents és una distracció per a molts, que t'acaba fent riure encara que no vulguis. 

Una simple recerca a la xarxa demostra que la família reial espanyola continua acaparant pàgines i pàgines a revistes i diaris, digitals i de paper. Potser és que, al capdevall, no som tan republicans com sembla, o, acostumats a tenir part del nostre material genètic esculpit a base de segles de vasallatge, genuflexions i impunitats de tot pellatge, els serbs de la gleva ens auto-flagel·lem fins a sentir una certa satisfacció consumint àvidament les heroiques gestes dels membres de la reialesa i per extensió de tots els "Grandes de España".

A Semana una altra capçalera de l'actualitat de lectura imprescindible, publiquen avui a la seva edició digital un article que porta per títol: "El estilazo de la Infanta Sofía, con su mejor look del verano (lleno de tendencias)", també acompanyat de les fotografies de la passejada reial d'avui a Palma. 

Palma està donant molt de sí aquests dies que té el -gens- freqüent privilegi de gaudir de la visita reial. Les relacions (molt refetes pel que sembla) entre la reina Letizia i la seva sogra, la reina emèrita Sofia, són també tema de profunda reflexió des de fa dies, a premsa rosa i premsa gris. A la revista Hola, no donen l'abast. 

Com també ha estat notícia el viatge llampec del rei Felip VI a Colòmbia, interrompent les seves merescudes vacances d'estiu per assistir a la presa de possessió del nou president del país, Gustavo Petro (al cim, un paio d'esquerres) i la polèmica generada sobre si el rei es va aixecar o no, com la resta d'assistents, al pas de l'espasa de Simón Bolívar, relíquia nacional a Colòmbia i símbol de la lluita contra el colonitzador espanyol. "La espada de Bolívar salpica la presencia del Rey en la toma de posesión de Petro", escriu també a La Vanguardia la cronista reial de capçalera. Literatura en estat pur.



Però de totes les notícies, em quedo amb una que ha aparegut a la premsa rosa britànica, en concret al  Daily Express que publica un altre titular sense desperdici: "She is too old for this! Queen Letizia's look devides fans as she wears a short Zara dress". Impressionant. De traca i mocador. Tant que m'he empassat la notícia fins al final (també digna d'una periodista que llegiria amb fruició si fos viu, el polític i Nobel de literatura Winston Churchill). 

L'article acaba amb un més que apropiat (traduït de l'Anglès): "El vestit rosa pujat va deixar els fans reials dividits amb molts d'ells argumentant que el vestit era "massa curt" i més apropiat per les seves filles". Es veu que  hi ha molts que opinen que amb 49 anys portar una faldilla per sobre genoll si ets membre de la reialesa, és quelcom semblant a una heretgia. Ara bé, possiblement molts d'aquests que s'esquincen ara els vestits li feien palmes a l'emèrit a la seva visita a Sanxenxo a finals del mes de maig.


Com deia la meva àvia, que Déu tingui a la seva glòria: "Qui feina no té, el gat pentina".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada