dimecres, 5 de gener del 2022

Carta al rei emèrit d'Orient

Estimat rei emèrit Joan Carles I d'Abu Dhabi,

Jo no tinc clar que m'hagi portat bé aquest any 2021, per això, a la carta que t'escric no goso demanar-te cap regal, perquè tinc perfectament assumit que no me'l mereixo. Tot i que m'he vacunat, he treballat molt i he fet molt d'esport, he menjat i begut més del compte, he cridat més del que tocaria i he fet el trapella molt més del que seria assumible en un "noi" de 55 anys. En fi, n'hi ha que naixem amb un ADN que ens fa ser nens entremaliats des que tenim ús de raó fins que morim. Potser més val així, que la vida sigui una mica menys avorrida si es viu més al límit.

Avui, és el teu dia per partida doble. D'una banda el dia 5 de gener, els lacais voldrien venir-te a esperar, amb fruïció, bany de masses i la il·lusió de les ànimes innocents, però també alguns nobles i cortesans, àvids de conservar privilegis i prevendes, també voldrien veure't. Voldrien adorar-te, perquè adorant-te a tu conserven els drets de la casta, la que de veritat porta les regnes d'aquest estat anomenat Espanya.

D'altra banda avui fas anys. És el teu 84è aniversari. Quina pena que no el puguis passar amb els teus: la teva esposa Sofia, fidel i abnegada, les teves múltiples amants, el teu fill al que vas nomenar hereu universal de la teva fortuna reial, les teves filles, que l'any passat van venir a la muntanya a veure a Mahoma ja que Mahoma no va poder baixar de la muntanya. Tampoc el passaràs amb el teu gendre Urdangarin, ni amb el teu ex-gendre Jaime de Marichalar, dos prohoms que frisen pel teu retorn. Hi ha alguna gent que està desencisada, o encara diria més -com els Dupond i Dupont- enfadada per aquesta absència a les terres pàtries des de fa gairebé dos anys.

La Mariangel Alcázar, una de les teves hagiògrafes, escriu avui un article a La Vanguardia que, francament, m'ha arribat al cor i m'ha omplert els ulls de llàgrimes. En transcrit literalment el primer paràgraf, per si no l'has pogut llegir:  "El teléfono del rey Juan Carlos es desde hace dos semanas una fuente de mensajes. Primero las Navidades, luego Nochevieja y el Año Nuevo y hoy, su cumpleaños, son ocasiones propicias en las que el padre del Rey ha mantenido contacto con decenas de personas, la mayoría de España, que directa, o indirectamente, le han hecho llegar sus felicitaciones. Muchos, además, le expresan su deseo de verlo de nuevo en España, pero quien fue jefe del Estado durante casi cuarenta años nunca entra al trapo, agradece los mensajes y punto. Solo él y quizá su hijo, el rey Felipe, saben cuál es el plan, si es que lo hay."

El diari El Mundo, que et fa de palmero moltes vegades, vés a saber ben bé per quin motiu, escriu avui, -i també ho transcric per si t'ha passat per alt llegir-ho-, en honor teu, una mentida estadística de les cridaneres. Títol: "Vuelta deseable del Emérito a España". Subtítol: "La mayoría ciudadana cree que Juan Carlos I debe vivir en su patria". Pell de gallina, JuanCa -si em permets la lliberalitat- o gallina de piel, que hagués dit el gran Johan. Si grates una mica a la notícia observes que els teus amics de El Mundo  ja no tenen ni la vergonya de pulir la mentida: "Son mayoría, de hecho, los españoles que consideran que Don Juan Carlos debe volver a vivir en España. Según el panel de Sigma Dos para EL MUNDO que hoy publicamos, el grupo más numeroso -el 32,2% - respalda esto, frente al 28,2% que no quiere que regrese. Es muy significativo que, entre unos y otros, un 27,8% de los encuestados cree que el lugar del Emérito está en España, pero condicionan su vuelta a que dé explicaciones por las irregularidades fiscales en las que se ha visto envuelto." 

Què els dones JuanCa, què els dones? ...perquè considerin un 27,8% "la mayoría ciudadana" que a més a més t'exigiria explicacions pel teu comportament deshonest amb els teus súbdits? Ja entenc que ets un rei, però ara també em queda clar que fas màgia: converteixes l'aigua en vi.

Mira que tots els que tenen mà de sant i capacitat d'influència han intentat que puguessis tornar amb honors i sobre la teva carrossa reial, envoltat de patges i servents: fiscalia, judicatura, govern, oposició...fins i tot el fiscal suís Bertossa sembla haver tirat la tovallola. Ets un rei tan mag que has estat i pel que sembla, ets i seran inimputable fins a la fi dels teus dies. Només ens queda l'esperança que la justícia britànica, que de la mà del jutge Baltasar Garzón va estar a un tris, fa uns quants anys d'aconseguir jutjar Pinochet a Espanya per crims de lesa humanitat, accepti entrar al fons de la denuncia presentada per la teva ex-amant Corinna Larsen. 

Curiosa la història recent dels Borbons. El teu avi Alfons XIII, de qui vas aprendre el noble art de la corrupció (pressumptament), ja va morir a l'exili a Roma, on tu vas néixer, lluny de la vostra tan estimada pàtria. 

El teu pare, Joan de Borbó, va viure bona part de la seva vida a Estoril i mai va poder, ni tornar a Espanya ni exercir com a rei que, tot i que no combrego amb aquests poders dinàstics, és el que per tradició li hagués tocat. I ara tu, que vas marxar amb la cua entre les cames un diumenge d'un mes d'agost, amb nocturnitat i traïdoria de l'any 2020.

Francament, ni amb l'enquesta manipulada de El Mundo, no crec que la majoria dels espanyols et vulgui de tornada a casa, parlant ara seriosament. I si tornes, que ja se sap que tota la teva camarilla té poder suficient com per a fer-te tornar amb total impunitat, poster no seria tan mala notícia, perquè tal vegada indirectament contribuiries a acabar d'un cop per a tots amb la monarquia espanyola.

Ben mirat, potser sí que ens agradaria que l'Epifania del Senyor ens portés com a regal el teu retorn. Qui sap, igual acaba essent un regal de traca, mocador i República.

Afectuosament,



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada