divendres, 21 de juliol del 2023

La gran batalla dels pollastres americans

Mentre sembla no s'acaba d'acabar mai aquesta campanya electoral espanyola que hom diria que fa una eternitat que va començar i en la que en comptes de sentir projectes i propostes sentim mentida rera mentida (que es vagi preparant per anar a l'atur la periodista de Televisió Espanyola Sílvia Intxaurrondo - que va desemmascarar Núñez Feijóo amb la falsetat de la pujada de pensions durant el darrer govern del PP- si aquests arriben al poder diumenge) i desaqualificació i mala praxi com a norma de comportament dels polítics, m'he entretingut aquests dies a llegir més premsa internacional que espanyola o catalana.

Mai com ara m'havien interessat tan poc unes eleccions generals en general i l'actitud dels que demanen l'abstenció com a forma de fer política. No he vist un sol debat televisiu sencer: l'esgotament per tanta buidor i tanta mediocritat m'han impedit acabar-ne cap.

Dit això, m'interessa molt més la darrera polseguera que s'ha aixecat aquest mes de Juliol entre dos dels més grans milionaris dels Estats Units: Elon Musk (Tesla, Space X, Twitter...) i Mark Zuckerberg (Meta, Facebook, WhatsApp...).

Com molts dels lectors sabran, Zuckerberg ha llançat al mercat aquest mes de Juliol la xarxa social Threads (fils en Anglès) que a la pràctica ve a ser un competidor directe de Twitter i la primera setmana del seu llançament ja ha aconseguit (a tot el món excepte a Europa, on encara no s'ha estrenat per problemes legals) 100 milions d'usuaris.

Òbviament, aquesta iniciativa a emprenyat moltíssim a l'Elon Musk, persona que, pel que demostra en les seves intervencions públiques, és més aviat irascible, de discurs directe i resposta ràpida. Musk va invertir fa quatre dies 44.000 milions de dòlars per la compra de Twitter i tothom sap dels daltabaixos d'aquesta companyia des que ell en va prendre posessió (entre d'altres el comiat de més del 80% dels seus treballadors i la pèrdua d'una gran massa d'anunciants, un 28% els darrers mesos). 

Musk és un home especial. Quan a les seves empreses algun dels seus treballadors va insinuar la possibilitat de continuar amb el teletreball (una vegada superada la pandèmia de Covid) ell va dir (literalment) que no hi tenia cap inconvenient a partir d'un treball presencial setmanal de 40 hores. Ja veuen amb aquest posicionament el tarannà del personatge.

El primer que ha fet Musk ha estat interposar una demanda (per plagi) contra Threads, una xarxa que, efectivament, s'assembla molt a Twitter, però a més a més, ha utilitzat la seva xarxa social per a desafiar Zuckerberg -amb qui sempre ha mantingut una posició de rivalitat i més aviat d'oberta animadversió-. Musk ha escrit: "competition is fun, cheating is not" (la competència és divertida, però fer trampes no), i en aquest cas segurament té molta part de raó.

El primer desafiament va ser la proposta d'una lluita en una gàbia, i Musk fins i tot va afegir que podria tenir lloc al Coliseu de Roma (només els multimilionaris poder generar tantes excentricitats), que aparentment Zuckerberg hauria acceptat (finals de juny), però si és el cas, el clar guanyador seria Musk, que supera al creador de Facebook en 15 centímetres d'alçada i probablement li treu 20 o 30 kilos més de pes.

En vistes però que la lluita a la gàbia no s'acabava de concretar, Musk va tornar a disparar contra Zuckerberg etzibant-li  a Twitter "Zuck is a cuck" (literalment, Zuck és un banyut, però també es pot traduir com a feble i efeminat...), per tot seguit proposar-li un altre concurs: el de veure qui la té més llarga. També literalment: "Dick measuring contest", concurs de mesura de tites.


No se sap encara si Zuckerberg ha contestat (o al menys no en tinc constància), però tot i que no tinc cap mena d'argument objectiu, m'atreviria a dir que, si parlem estrictament de fisiologia i hagués d'apostar per un dels dos, m'atreviria a jugar-me-la que l'Elon la té més llarga i que en Zuckerberg, que és jueu, a més a més, la té circuncidada.

No em diguin que, comparat amb l'agror de la campanya electoral espanyola, aquesta baralla de pollastres rics i sense gaire escrúpols no és molt més divertida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada