diumenge, 16 de juliol del 2023

VOX i Cultura són antònims

Avui he navegat pel web del vicepresident de la Generalitat Valenciana (aviat serà Generalidad), que destil·la caspa per tots cantons. Barrera és llicenciat en dret per la Universitat de València i també torero. Dues activitats que casen com la maionesa i la gasolina.

Els deixo l'enllaç del seu lloc web per si algú té a bé fes-hi un cop d'ull. http://www.vicentebarrera.org/. 

Gairebé sempre els webs diuen molt dels seus creadors o propietaris. El cas de Vicente Barrera no és excepció. El motor de cerca és del pleistocè, el disseny del web de l'època terciària i la darrera actualització de la pàgina es va fer abans del 2010. Una meravella de casticisme hispànic.



Aquest individu, membre de VOX, assumirà arran dels pactes amb el PP -que han portat a aquest partit a poder governar al País Valencià- la Conselleria de Cultura.

Després de veure algunes de les primeres accions del bipartit en aquesta comunitat com ara la supressió de l'Oficina de Drets Lingüístics, l'eliminació de tots els rètols on hi figuri la paraula "València" que serà substituïda per "Valencia" o la cancel·lació de les subscripcions històriques a Borriana de revistes catalanes pel sol fet d'estar escrites en Català (aquesta és la trista realitat) puc anticipar que cal agafar-se fort perquè venen corbes. 

Em dóna la sensació que la relació de VOX amb la cultura és absolutament tangencial, si és que podem parlar d'alguna. No hi ha ni un sol apartat específic de cultura al seu programa electoral de 178 pàgines.

Entrar en el programa i començar a llegir-lo, i creguin-me, hi he dedicat una bona estona, és un retorn al passat més reaccionari de la història d'Espanya. Si no fos que és de veritat i que l'he descarregat de la pàgina web de VOX pensaria que és una broma de mal gust, però no, tristament és una realitat, part de la qual ens espera a la cantonada depenent del que passi el proper 23 de Juliol.

Dilluns d'aquesta setmana que avui s'acaba, VOX va presentar, el seu programa electoral a Madrid, de la mà de Santiago Abascal. El seu programa cultural, en una referència gairebé testimonial està centrat en "protegir i enaltir les coses d'Espanya", com per exemple (literal) "difondre i promoure la identitat nacional i l'aportació d'Espanya a la civilització i a la història universal, amb especial atenció a les gestes i proeses dels nostres herois nacional dins i fora de les nostres fronteres". Costa de creure, oi? Doncs, no. Ho trobaran a la pàgina 17 del seu programa electoral.

L'aposta és clara: eliminar el ministeri de cultura, minimitzar tot el que puguin el suport a les llengües reconegudes constitucionalment (prioritzant absolutament en Castellà en tots els àmbits de l'educació i l'administració pública: ja hem vist les primeres mesures a les Illes Balears), acabar amb les televisions autonòmiques i en definitiva esborrar tot allò que representi diversitat i pugui representar un perill per a la grandesa de la nació espanyola i la glòria dels seus colonitzadors.

Una involució de tal magnitut és difícil de creure i entendre, i es fonamenta en l'odi visceral a la diversitat i la pluralitat d'una de les dues espanyes, que, malgrat el pas del temps, continua ancorada en el feixisme més unifornitzador i excloent, expressat amb tanta ràbia i tanta desvergonya que fa veritablement por.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada