divendres, 6 d’agost del 2021

Misteris de l'afer Messi i altres consideracions

L'hemeroteca és absolutament cruel. Entre d'altres coses permet acreditar que la manipulació de la informació no és estrictament monopoli dels polítics, també ho fan els directius de les grans empreses, incloses les esportives (que els ho preguntin als de CaixaBank o a BBVA amb l'afer Villarejo, per exemple) i la premsa, en particular durant el període canicular, que no va precisament ple de "noves" notices (aquests dies al coronavirus i al canvi climàtic en les seves diverses variants -incendis, escalfament global, aeroport del Prat i d'altres derivades...- s'hi han afegit els Jocs Olímpics de Tòquio, però poca cosa més), aprofita qualsevol tema per a tractar-lo des de tots els vessants, des dels més transcendents fins al més irrellevants. S'han d'omplir pàgines digitals i de paper com sigui.

Tot això ve a col·lació perquè avui aquest matí mentre esmorzava al meu bar de Castellfollit de la Roca, he tingut l'oportunitat de fullejar les portades de la premsa generalista i esportiva des de dimecres fins a avui i no em podia creure el que publicava el diari "Esport" del dijous (ATENCIÓ: ahir matí). Ho reprodueixo perquè encara ara em costa de creure.

MESSI YA

Em pregunto com es pot passar d'anunciar la signatura del nou contracte el dijous 5 d'agost, al comunicat de premsa del Barça el mateix dijous a les 20:00 h, anunciant la imposibilitat de renovar. Com que no crec en cap teoria conspiranoica, he de pensar que hi ha hagut mala fe per part d'algú o voluntat de "jugar" fins al darrer minut. Si en un tema relativament intranscendent con un jugador de futbol (el millor del món, sense dubte, però ni més ni menys que un jugador de futbol), les notícies que ens empassem moltes vegades acríticament fan aquests tombs en 24 hores, què ens poden estar amagant d'altres afers molt més transcendents com ara la Covid, el canvi climàtic o el que succeeix veritablement a la Xina.

He de confessar que no entenc res de res. I francament, no vull dedicar-hi gaire temps més. 

Tinc moltes preguntes però òbviament no en treurem l'aigua clara i ens voldran fer combregar amb rodes de molí. Entre en Tebas, les regles de la Liga sobre la massa salarial, el fons d'inversió CVC -una altra aparició miraculosa d'últim minut-i la sorpresa que un contracte que ens venien com a fet des de feia tres setmanes es trenca de forma abrupta quan ningú no s'ho esperava. 

No em puc creure, francament, que fa 3 setmanes tot es veis clar...i de sobre tot és fosc. Què és el que ha canviat de forma tan radical en tan curt periode de temps? Les notícies que ens venien eren fruit d'un optimisme infundat i exagerar? No em crec que sigui aquesta una manera professional de gestionar la comunicació d'una institució com el Barça. Resta tota la credibilitat del món de cares al futur.

I tampoc no em crec els que diuen "encara hi ha partit"..., en el sentit que encara queden dies fins que es tanqui el periode d'inscripció de jugadors a la lliga espanyola. El partit es jugarà amb tota probabilitat a l'estadi del PSG, al Parc des Princes, a Paris, en un bany de petrodòlars. Però això ja serà part d'un altre capítol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada