diumenge, 19 de novembre del 2017

Exageracions, mentides i exabruptes

Els polítics que -suposadament- ens representen, cobrant dels impostos que paguem religiosament, acostumen a fer de la mentida o l'exageració o l'afirmació fora de contexte, una part important del seu discurs.

A finals de la setmana passada, Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana, feia  a RAC1 unes declaracions que només es poden catalogar com de molt bèsties. Afirmava que si finalment el sobiranisme s'havia fet enrere de la DUI era perquè tenien notícies de fonts molt solvents que la reacció de l'Estat seria molt i molt contundent, res comparat amb la de l'u d'octubre i que a més a més en aquesta ocasió no hi hauria pilotes de goma.

Francament em sembla una postura errònia. En primer lloc perquè si és cert i en tenen proves, aleshores cal presentar una denúnia amb caràcter immediat a la justícia espanyola, al tribunal de drets humans d'Estrasburg i fins i tot a l'ONU. Si no és cert i el que es pretén és fer una exageració en clau de pre-campanya electoral, aquesta senyora va mal assessorada perquè declaracions com aquestes sense proves solen ser un tret que surt per la culata. I si és cert però no es pot provar, aleshores el millor és no dir res i amb discreció intentar buscar-ne més indicis o alguna prova. En la meva humil opinió, ERC s'ha ficat de peus a la galleda amb aquestes declaracions, perquè difícilment ningú dels cossos de l'estat haurà estat tant beneit com per a fer una tal afirmació.

El ministre d'afers exteriors Alfonso Dastis s'ha anat passejant per Europa des de l'u d'octubre dient directament mentides. Malgrat que és una persona que parla amb fluïdesa i agilitat tant el Francès com l'Anglès (segurament el primer ministre fluent en ambdues llengues des del -també excepcional- Javier Solana), aquestes llengües les ha utilitzat per a difondre directament mentides. No és cert que la policia no actués amb brutalitat el dia del referèndum, ho va veure el món sencer. No és cert que a les escoles de Catalunya s'ensenyi l'Anglès o el Francès però no el Castellà. No és cert que el Castellà estigui perseguit a Catalunya. El ministre menteix deliberadament tot i saber -o al menys intuir- que les seves paraules acabaràn essent conegudes aquí i esdevenient virals, com així ha estat. Però ell no ha variat ni un mil·límetre la seva postura.

El president del govern espanyol Mariano Rajoy, entrevistat per la premsa espanyola a la cimera de presidents europeus sobre la primera sentència respecte de la branca valenciana de la Gürtel diu senzillament que "ja s'han depurat les responsabilitats que tocava" i es queda tan ample, a pocs dies que l'inspector en cap de la UDEF, Manuel Morocho assegurés a la Comissió d'investigació del Congrés de Diputats per pressumpte finançament irregular del PP, que "existeixen indicis que l'estructura del PP responia al perfil d'una organització delictiva per les seves operacions amb la "Gürtel"" i que existeixen "indicis que Mariano Rajoy va cobrar de la Caixa "B" del PP".

Són només tres exemples, però que no deixen de demostrar al ciutadà de carrer el lamentable perfil personal i polític de molts dels que suposadament ens representen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada