dijous, 23 de novembre del 2017

Els mites del cafè

Escrivia fa uns dies al blog que un estudi científic havia conclòs que beure tres tasses de cafè al dia, a diferència de la creença comunment instal·lada a la nostra societat, era beneficiós per a la salut.


Ara aquesta dada s'ha vist confirmada per l'estudi més important sobre els efectes del cafè que s'ha fet mai a la història. La prestigiosa revista científica "Annals of internal medicine"( http://annals.org/aim)  acaba de publicar l'estudi que s'ha fet durant 16 anys sobre un col·lectiu de més de mig milió de persones, en concret 520.000, de diversos països europeus (deu, en concret), inclosa Espanya, i ha estat conduït per a professionals de l'OMS (Organització Mundial de la Salut).

Algunes de les conclusions de l'estudi són que el cafè, cafeïnat o descafeïnat, allarga la vida, en disminuir l'afectació de malalties cardiovasculars i del sistema digestiu. Milllora la regularitat de la tensió arterial (a diferència del que diu el tòpic: "el cafè accelera el ritme cardíac").

L'estudi demostra també que la ingesta regular de cafè disminueix la incidèndia de determinats càncers com el de colon, páncreas i mama.

Només semblaria no ser recomanada per a dones en gestació o amb fills lactants.

 Un segon treball, realitzat amb 185.000 ciutadans d'Estats Units de diverses ètnies, també durant un periode de16 anys, ha arribat a conclusions similars, per la qual cosa, tractant-se d'universos estadístics molt semblants, o com a mínim, amb variances poc significatives, semblen, segons els experts, terriblement interessants.

Són doncs conclussions terriblement recomfortants per a bevedors de cafés com ara jo (avui en Basté a RAC 1 només donava gràcies a Déu... per aquesta noticia que el reconcilia amb el món) i que obren el ventall de perspectives respecte del cafè completament contràries al que se sabia i s'havia difòs fins a una certa data.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada