dimecres, 31 de maig del 2017

Corrupció sistèmica

Demà al matí, primer dia de juny, el fiscal anticorrupció Manuel Moix, mallorquí per a més referencia, haurà presentat la seva dimissió al fiscal general de l'estat, José Manuel Maza. És a dir, presentarà la seva dimissió dos minuts abans que el revoquin, com avui, amb llum i taquígrafs davant els micròfons de periodistes de mitja Espanya, ha demanat el ministre de justícia, l'ínclit Rafael Català.

I és que sembla que Català està emprenyat (ves per on!). Resulta que el pobre ministre, tan ingenu ell, no tenia ni idea fins ahir o abans d'anir que, amb absoluta objectivitat i bona fe (capten la ironia?) havia defensat el nomenament d'un fiscal anticorrupció impol·lut i incorruptible que, ai las! té un percentatge d'una societat "off-shore" registrada al Panamá, propietària d'una vivenda (un palauet) digne de la deixa de l'avi Florenci....Això sí, a diferència de la deixa de l'avi Florenci, la societat panamenya havia estat "regularitzada" davant l'Agència Tributària.

Però el que ahir era l'home de consens del partit popular i de la mà incorruptible de Santa Teresa, avui mateix ja era carn de canó en boca de tothom (ja se sap, les rates i el capità Schettino són els primers d'abandonar el vaixell).

És clar, avui és un gran dia pel PP, ha aconseguit l'aprovació dels pressupostos generals de l'estat per 176 vots a favor i la resta són punyetes. Dos anys més d'estabilitat i de tirar de la moma. Amb sort, els votants d'aquí a dos anys ja s'hauran oblidat dels casos de corrupció que a dia d'avui envolten el PP i potser tornaràn a guanyar. El tramit més important de la legislatura, doncs, ha estat aprovat, amb el suport no gens interessat de PNB (que ara són uns àngels als que fins i tot els milloren el "Concert") i als canaris, als que els posaràn transport gairebé de franc.

Els casos de l'audiència nacional, de la fiscalía i del tribunal constitucional són veritablement de jutjat de guàrdia. Una anomalia greu del funcionament democràtic. No pot ser que un fiscal sigui nomenat per recomanació del govern senzillament perquè "és dels nostres" i ens acabarà demorant, arxivant o menystenint els casos de corrupció en els que hi ha embolicats polítics del PP.

Si això és independència del poder judicial (al menys d'una part del poder judicial), que baixi Déu i ho vegi. Jo ho trobo tot plegat un escàndol de proporcions majúscules.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada