diumenge, 21 de maig del 2017

Les trampes de l'Estat Espanyol

Durant els darrers dies ha estat trista notícia el caos en el que l'Aeroport del Prat ha estat sumit pel que fa al control de passaports dels viatgers que anaven o procedien a/de fora de l'espai Schengen. La raó que aquest gran pensador i polític que porta per nom Enric Millo ha donat és que la Policia Nacional no té prous recursos i que s'està fent tot el possible per a retornar a la normalitat. El mal però, ja està fet, i el ridícul, una vegada més, ha estat i continua essent aclaparador.

Però això no és tot. La segona gran polèmica, encara vigent i n'hi ha per dies pel que sembla, és la "cita prèvia" per a la renovació del carnet d'identitat o el passaport (únic mètode actualment per a renovar aquests dos documents, imprescindibles per a moltes gestions). Si vostè prova de demanar hora, posem per cas, a una comissaria de policia, el més probable és que li donin hora per a finals de juliol, això amb sort. Avui he fet la prova en un parell de comissaries de Barcelona i el resultat que torna el web de la policia és, literalment, el següent: "En este momento esta oficina no tiene citas disponibles. Inténtelo posteriormente o seleccione otra oficina.". O sigui, si algú pensa sortir fora de vacances i té el passaport i/o el DNI caducats, que vagi resant i que comenci a demanar hora a la comissaria de Camprodón, que allí sempre tenen hores.

El gran filòsof Enric Millo, flamant delegat del govern espanyol a Catalunya, defensa que els ciutadans de Catalunya necessiten menys volades de coloms (referint-se al Procés), i més que els solventin els seus problemes reals i que els governs es dediquin a treballar per a la majoria dels ciutadans. Afirmació més que assenyada que no puc fer altra cosa que compartir.

Doncs bé, senyor Millo, la policia nacional de la que vostè és el màxim responsable polític a Catalunya, s'ho hauria de fer mirar, perquè si aquest és el nivell de servei que ens cal esperar de l'administració central, anem arreglats, com ho anem si esperem més infrastructures en temps i en forma, entre d'altres, el tan magrejat Corredor del Mediterrani.

A mi, només se m'acuden tres raons per les quals hi ha muntat aquest caos tan estratosfèric en relació amb la policia nacional:
  • Tenen veritables ganes de tocar els nassos als ciutadans (se'm fa difícil d'entendre però no ho veig imposible).
  • Són uns gestors extramadament mediocres i ho fan molt malament volent-ho fer bé (aquesta la valoro com a força problable).
  • La policia nacional té feina més prioritària, com ara preparar el pla per evitar el referéndum de l'1 d'octubre (aquesta també).
Tanta incompetència, però, i tanta manca de servei, els hauria de fer caure la cara de vergonya, però no penso pas que això els preocupi massa.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada