dijous, 1 de juny del 2017

Una altra sessió d'anacronismes

El bisbe de Cervera, Xavier Novell, té una imatge de persona normal, fins i tot hom el podria qualificar de bisbe jove i modern però això només és aparença. La polèmica desfermada arran de les seves declaracions i una glosa del passat 21 de maig sobre l'homosexualitat es va tancar aquest dimarts amb una declaració per part de l'Ajuntament de Novell declarant-lo "persona non grata". Home, que l'ajuntament de la ciutat capital de la diòcesi de la qual Novell n'és el bisbe li declari obertament la guerra és per a fer-s'ho mirar i llogar-hi cadires.

És clar que el bisbe va declarar a la seva glosa -literalment- que "l'homosexualitat a l'adolescència estaria relacionada amb el fet que, en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desvida, difuminada, i la virilitat semblaria qüestionada".

Sense dubte la posició del bisbe és anacrònica, acientífica, arcaica i segurament no reflexa la posició oficial de l'església (no ho sé, però ho imagino) i malgrat l'allau de critiques que li han plogut de totes bandes no ha tingut nassos de rectificar en temps i en forma (sembla que ho ha acabat fent, a mitges i tard). Però al capdevall és la seva opinió personal. És clar que és una persona amb rellevància pública i que en aquest sentit una persona pública hauria de tenir més cura del que diu o escriu precisament per la seva capacitat d'arribar a moltes persones. Davant el fanatisme o la ignorància la recepta és indiferència; una moció per declarar-lo "persona non grata" és posar-se a l'alçada del cavernícola: un altre anacronisme.

Però la cosa no acaba aquí. A l'Espanya cavernícola també continuen succeint-se fets dignes del segle XIX. Un dia es canta el "Cara al Sol" en el comitat-enterrament d'un ex-ministre franquista (amb presència del seu gendre, Ruíz Gallardón, i es fa sentida exhibició de símbols falangistes i ultradretans (i pel que es veu això és d'allò més normal, i no té cap espurna d'anticonstitucional), i el següent, transcendeix, via denuncia de la AUGC (Associació unificada de Guàrdies Civils), que militars, guàrdies civils, capellans i gendarmes francesos, vaja....el milloret de cada casa, post-moderinitat en estat pur, van ballar a Lourdes -en una peregrinació entre el 18 i 22 de maig- una conga al ritme de "Que viva España".

Com a mínim, el sindicat hi posa seny (alguna cosa ha començat a canviar a l'Espanya canyí...), i denuncia que la peregrinació s'ha pagat amb diners públics ("manda huevos", que diria aquell), i això, també és d'allò més normal.

Pel que es veu aquí però  l'única cosa que sembla ser inconstitucional és la compra d'urnes.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada