diumenge, 15 de desembre del 2013

Sud-àfrica

De les exèquies de Nelson Mandela a Soweto aquesta setmana n'he tret algunes conclussions que poc tenen a veure amb la personalitat del difunt i que em posa de manifest que a aquesta espècie Sapiens Sapiens de la que els científics diuen que formem part,  li queda un llarg camí d'evolució per córrer:

1. L'atac de gelosia de la Michelle Obama, captada per les càmeres i els objectius dels fotògrafs ha fet la volta al món i ha arrossegat molta polseguera. La primera ministra danesa Helle Thorning-Schmidt, de 46 anys molt ben portats, ha passat de ser una total desconeguda a una celebritat que apareix a les pàgines del Hello! i el Paris-Match. D'això en dic jo política d'alta volada, que queda ben palesa en el somriure de l'americà i la danesa i la ganyota despectiva de l'americana. Fantàstic!
 
2. La fotografía de "família" que més tard, però a mitja cerimònia, es van fer la Thorning-Schmidt, en James Cameron i el mateix Obama, com si en comptes de ser en un funeral estiguéssin a Port Aventura de vacances també diu molt de la "humanitat" dels polítics. La Helle, que a Copenhaguen l'han posat a parir, es justificava dient: "Els líders també som persones corrents que es diverteixen. L'ambient va acabar sent optimista i ens vam fer la foto". Home, no sé si és més desafortunada la foto o les declaracions de la primera dama danesa. La cirera del pastís hagués estat dir que "som persones corrents que es diverteixen a costa de l'erari públic i dels impostos dels contribuents".
 
3. Les declaracions del nostrat Mariano Rajoy tot dient que estaba molt feliç de ser a Sud-àfrica perquè allí Espanya hi va guanyar un Mundial de futbol (això sol ja és de premi Nóbel!), i que això havia de ser un exemple que ha de refermar que tots units fem força i que la (indissoluble) unitat d'Espanya és la que ens porta a assolir aquestes grans fites. I és que de Mariano només n'hi ha un.
 
4. Més declaracions del Marianico, aquesta vegada per afirmar que havia coincidit al gimnàs de l'hotel on s'allotjava amb en Barak Obama i una senyora (la Helle????), i que ells tres eren els únics del gimnàs. A Sálvame de Luxe es fregarien les mans si el poguéssin convidar un dia d'aquests.
 
5. I la traca final: el fals traductor de llenguatge dels sordmuts que -per segona vegada!- aconseguia ridiculitzar el govern sud-africà davant del món sencer. És trist constatar de forma tan evident que tot el que s'escriu de la corrupció que afecta tot el que envolta l'ANC (Congrés Nacional Africà), el partit que governa Sud-àfrica deu ser absolutament cert. Si això passa amb els serveis de traducció no vull ni pensar què pot passar en afers de més alta volada. Malhauradament el llegat de Mandela no ha cuallat gaire entre les classes dirigents de casa seva. Una veritable pena.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada