dimarts, 24 de desembre del 2013

Pitch & Putt

He conegut aquest esport de la mà d'un bon amic gironí, en Quim Riera, que he fet de gran i gràcies a l'escola dels nens (el seu fill i el meu juguen junts a futbol).

Durant molts anys en Quim ha estat l'"alma mater" de la dinamització d'aquest esport arreu de Catalunya. M'ha obert a un món fins no fa gaire totalment desconegut per a mi.

Fins aleshores, totes les meves experiències golfístiques es circunscrivien a haver jugat unes quantes vegades a minigolf i al joc de golf "PGA" a l'ordinador (joc del que -per cert- quan tenia vint-i-cinc anys era un expert).

Amb en Quim he jugat tres vegades a un esport que enganxa "conceptualment", de forma integral. És relativament barat, no cal ser soci per a sortir al camp, hiha força camps al perímetre de Girona, s'està en contacte amb la natura i hom juga envoltat de flaire de gespa acabada de segar i piuladissa de pardals. En alguns camps, l'entorn natural no és només relaxant sinó que és veritablement una petit tresor.
 
La cirera del pastís és que no cal tenir "hàndicap" per  poder jugar. A més a més, quan hom aconsegueix "tocar bola" i enviar-la seixanta o setanta metres més enllà i més o menys en la direcció que s'havia plantejat, aleshores l'adrenalina córre a dojo pel cos. Espero poder-hi jugar més l'any vinent, amb en Quim, Mestre de Mestres i pedagog com pocs en aquest esport.
 
Un dels aspectes més interessants de l'afició d'en Quim és que ell sol, ha estat durant molts anys -17 per ser exactes- "un home sol" que ha concebut, creat i mantingut una de les millors pàgines web del món  sobre el Pitch & Putt, la página oficial de Pitch & Putt de la Federació Catalana i el que té més mèrit en un context com l'actual, ho ha fet durant tot aquests anys de forma totalment altruïsta, sense cobrar ni un cèntim.


Un altre dels fets remarcables és que en Quim va ser un dels pioners d'aquest esport a Catalunya, hi ho va ser tant que va acabar constituint, junt amb alguns altres visionaris, la Federació Catalana de Pitch & Putt, que és membre de la Federació Internacional i que és un dels pocs esports en els que Catalunya té una selecció nacional (diferent de l'espanyola). No sé ara com està la situació però fins no fa gaire, ni tan sols hi havia selecció espanyola, cosa que constitueix tota una singularitat! 

Ara en Quim diu adéu després de tots aquests anys i  deixa de mantenir la pàgina web i això és notícia. Recomano vivement la lectura de la darrera entrevista que li fan a en Quim Riera a la revista especialitzada "Forat 18", en la que ell mateix  explica "el perquè de tot plegat". La revista i l'entrevista es pot  descarregar al següent enllaç:
 
 

 

 
 

 


 


 
S

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada