dissabte, 10 d’abril del 2021

La vida al planeta Piruleta

Hi va haver un temps en que les ocurrències de Mariano Rajoy ("i la Europea?") ens van fer riure molt i ens van fer pensar que aquell caminador, fumador de puros i lector del Marca, vivia en un altre món, que no era el mateix que el de la resta dels mortals.

Desaparegut del panorama polític Don Mariano, els amics de Junts per Cat i les ocurrències Puigdemòniques han vingut per avergonir-nos i fer-nos al·lucinar a parts gairebé iguals. Si no fos perquè ens hi juguem molt col·lectivament i la falta de govern és un fet molt preocupant, fins i tot faria gràcia seguir-los per evadir-nos de tan en tant de les misèries morals i físiques amb les que hem de bregar en les nostres vides diàries.

Els que viuen al planeta Piruleta, encapçalats pel seu president plenipotenciari, Carles Puigdemont, s'acaben d'inventar una nova ocurrència. Son els del mandat de l'1 d'octubre. Els del "ho tornarem a fer" perquè tenim la raó de la que hem estat imbuïts, de la veritat revelada. 

No en van tenir prou en purgar amb escarni públic en Jaume Alonso Cuevillas fa uns quants dies per dir allò que molts a Junts per Cat pensen en privat però no diuen en públic (ja se sap, qui es mou, no surt a la foto i els salaris públics són massa golosos en temps de vaques magres).

S'acaben d'inventar ......(soroll de platerets...) tatxan, tatxan...el DNI Català! Bravo. Alonso Cuevillas, sobre tot ni se t'acudeixi obrir la boca sobre aquesta nova simbologia dels Iluminati de Waterloo, perquè si de moment conserves l'escó, a la que diguis que això és una altra solemne bestiesa simbòlica i absurda, et faran plegar, directament.

Si no fos perquè els 32 diputats de Junts per Cat els paguem amb els nostres impostos, a mi que visquin al planeta Piruleta o a Burkina Fasso se me'n refotria. Però són servidors públics. Si volen jugar al Consell de la República Piruleta, que ho facin, però en cap de setmana, en vacances o després de l'acabament de la jornada laboral. La "identitat digital republicana", que té pebrots, no està òbviament avalada per cap entitat de certificació digital, per descomptat ni per l'Idecat de la Generalitat. Així, em pregunto, a què caramb juguen aquests senyors i senyores?

L'il·luminat en cap escrivia ahir un Twitt en el que deia literalment: "la República a les teves mans. Ja he rebut la targeta amb el QR de la meva Identitat Digital Republian. Demana-la ja al web del Consell i anem desonnectant de l'Estat". 

Sorprèn que algú a qui un dia li vaig atribuir dos dits de sentit comú es dediqui a fer aquestes absurditats estúpides pretenent contribuir a la causa de la independència. Què vol dir, la República a les teves mans? El nivell és tan baix que em sorprèn de debò. Si a algú de bona fe se li acudís pagar els 12 euros que costa aquesta broma, com contribuiria a la República del planeta Piruleta? Estic absolutament corprès i espantat del caire surrealista que està prenent aquest engendre anomenat Junts per Cat. De debò creuen que hi haurà un número veritablement significatiu de ciutadans que subscriuran aquesta cosa (entenc que és el que esperen, per poder al·legar que hi ha x catalans que "han desconectat" simbòlicament de l'Estat)?

Puc entendre el fet kafkià d'un Puigdemont que vol manar a la Generalitat des de Waterloo. Puc entendre que estigui emprenyat amb ERC i el món perquè el seu partit no va guanyar les eleccions del 14 de febrer. Puc entendre que s'inventi un consell de la república virtual, i fins i tot un DNI català virtual, però el que em costa veritablement d'entendre és que els 32 diputats de Junts per Cat li segueixin la veta.

 De debò són tan estúpids, o és que se m'escapa alguna cosa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada