dimarts, 24 de gener del 2017

Donald J. Trump, primeres impressions (II): "el algodón no engaña"

Una primera visita al web oficial de la Casa Blanca, que he fet aquest vespre per primera vegada després del canvi de President, a resultes de la polèmica sobre la retirada del Castellà, permet constatar ja d'entrada un parell d'aspectes:
  • L'eficàcia Nord-Americana en la implementació dels canvis. Segurament no es pot esperar altra cosa de la primera potència mundial, però tot i així, sorprèn l'important canvi que en poques hores s'ha aplicat al lloc web de la Casa Blanca.
  • La contundència (i estrafolària coherència) de les primeres actuacions presidencials ja penjades al web.
Només fent un cop d'ull en diagonal, la segona pestanya del lloc, anomenada "Issues", és tota una declaració d'intencions. Aquestes són les seccions que s'hi poden trobar:
  • America First Energy Plan
  • America First Foreign Policy
  • Bringing Back Jobs and Growth
  • Making Our Military Strong Again
  • Standing Up for Our Law
  • Enforcement Community
  • Trade Deals Working for All Americans

Acollonidor, veritat? Hi ha qui veia semblances entre el discurs d'investidura de Donald J. Trump (avui, en entrar al lloc web, hem sabut que Trump té un nom intermedi que comença per J., vés quina gran descoberta), i el discurs d'investidura d'Adolf Hitler l'any 1933 a Alemània (prometo investigar). Però és que la pàgina web no es queda pas curta.

Només per pura curiositat periodística i antropològica clico a la primera entrada "America First Energy Plan" i em ve allò que el gran Vázquez Montalbán titllava de "síndrome de elevación testicular hasta la nuez del cuello". Si els sembla exagerat, llegeixin-ne un extracte:

"Energy is an essential part of American life and a staple of the world economy. The Trump Administration is committed to energy policies that lower costs for hardworking Americans and maximize the use of American resources, freeing us from dependence on foreign oil.
For too long, we’ve been held back by burdensome regulations on our energy industry. President Trump is committed to eliminating harmful and unnecessary policies such as the Climate Action Plan and the Waters of the U.S. rule. Lifting these restrictions will greatly help American workers, increasing wages by more than $30 billion over the next 7 years."
Sóc incapaç de predir el que passarà, però com a declaració d'intencions, fa autèntica basarda: en dos paràgrafs s'acaba de carregar la participació dels Estats Units als acords de París sobre el Canvi Climàtic i acaba d'anunciar la més gran desregulació sobre la indústria energètica nord-americana que s'hagi vist mai al país.....Si algú pateix per la contaminació a Xina, que es calci perquè la indústria del petroli nord-americana torna a tenir el més poderós defensor que pugui haver-hi. Haurem de tornar a aprendre a resar, o encomanar-nos al Marcelo, l'àngel de la guarda del grandíssim ex-ministre Jorge Fernández Díaz.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada