dilluns, 12 de desembre del 2016

Les còpies del govern espanyol

Quan erem petits i a classe ens enxampaven copiant (que aixequi el dit a qui no li hagi passat com a mínim una vegada...) ens queia com a mínim una penalització, un càstig o una hòstia ben donada amb la mà oberta que et deixava la galta vermella un parell d'horetes com a mínim. Llavors, en arribar a casa, l'hòstia dels "hermanus" era adequadament complementada per una segona hòstia del pare a menys que l'agilitat d'esquirol d'aquells anys, ens permetés esquivar la mà amb una finta de jugador de bàsket.

Avui en dia pel que es veu, copiar no només no està castigat sinó que a més a més, es castiga el mestre. Avui hem sabut que la ministra Fátima Báñez, titular d'Ocupació i Seguretat Social ha quedat tan impressionada pel Projecte de Llei de conciliació profesional i familiar que impulsa la Generalitat de Catalunya i lidera el diputat del PSC Fabián Moheado, que en vol fer una còpia.

La prensa d'avui es fa ressó de les seves declaracions. La misnistra auspiciarà un Pacte d'Estat per a la conciliació i racionalització d'horaris. Així ho ha explicat avui a la Comissió d'Ocupació i Seguretat Social al Congrés, que a més a més ha dit que l'executiu espanyol vol que la jornada laboral a Espanya "acabi, amb caràcter general, a les 18 hores", per reblar el clau ha acabat afegint que el govern espanyol també "estudiarà les possibilitats que tindria el canvi de fus horari".

Home, no és que ho trobi gaire original però per primera vegada, tot i tractar-se d'una còpia de clara inspiració Catalana (com la Llei de l'impost sobre els dipòsits bancaris -impugnada pel govern espanyol- o la del impost a les begudes ensucrades que han estat clàrament plagiades pel gobierno de España), és una iniciativa memorable i assenyada. Per fi una mica de sentit comú, més enllà d'aquesta ficció de diàleg que no es creu ni la meva gossa.

Si la ministra aconsegueix a més a més tornar bona part d'Espanya al fus horari que li pertoca, llavors la còpia no només no seria susceptible de penalització sino de premi amb menció especial.

Estic encuriosit però, en saber si un Partit i un govern tan centralistes com l'actual serien capaços de dividir Espanya en dos fusos horaris, un de Saragossa cap a l'Oest, endarrerint una hora per equiparar-la al fus horari solar, com el que tenen anglesos i portuguesos, i un altre per a Catalunya, i el corredor mediterrani valencià, que en aquest cas continuaríem amb el fus horari de francesos, italians i alemanys.

M'aposto un pèsol que això darrer no es farà mai....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada