dimecres, 20 de desembre del 2017

Les trampes del redemptor

Rajoy va impulsar l'aplicació d'un article 155 que mai no s'havia aplicat de debò a Espanya -més enllà d'una tímida insinuació a les Illes Canàries- perquè segurament no tenia més remei. També va decidir convocar eleccions autonòmiques al primer dia hàbil des de l'aprovació del 155 i no intervenir la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió segurament perquè li va venir imposat d'Europa. Segurament no ho sabrem mai, però no cal ser gaire despert per a intuir-ho.

De què sinó, a un estat on la separació de poders -al menys entre fiscalia, audiència nacional i govern- és manifestament i escandalosament escassa o bé inexistent, s'haurien convocat unes eleccions sense temps material per desarticular de debò les institucions catalanes (més enllà de la policia i les finances que això sí que ho han fet, i en ambdós casos, abans de la mateixa aplicació del 155).

Però el redemptor, que ha fet tot el que ha fet sobre tot en clau espanyola, ja ha perdut a Catalunya. Tot i fer tramptes. De fet, ja ha perdut Catalunya.

Malgrat l'evident manipulació al seu favor de la junta electoral (no es poden portar peces grogues i s'amonesta TV3 per passar-se amb la informació de la manifestació a Brussel·les però TVE omet part dels missatges de la CUP i no passa res, o no es pot fer campanya durant l'estúpida jornada de reflexió però Mariano Rajoy fa campanya a Madrid com si sentís ploure...) els sondejos li auguren els pitjors resultats de la història. Cert és que Xavier García no era el candidat de Rajoy (era la tieta, Dolors Montserrat), però probablement aquí tampoc ha tingut la capacitat suficient per a imposar la tieta i generar una crisi interna al partit a Catalunya en el moment més inapropiat.

Les trampes poden ser de tal magnitud, que el concurs d'urgència per assignar el recompte de vots ha estat adjudicat a Indra, empresa amb majoria de capital públic, i que és tan segura que uns hackers espanyols d'Anonymus anomenats "La Nueve" van accedir a la plataforma de computació deduint-ne la contrassenya. Així de fàcil, així d'esgarrifós. Estem arreglats com als col·legis no hi hagi una muntanya d'interventors que vigilin el recompte (de tots els partits, inclòs el PP).

La trampa més gran però, és l'amenaça que el 155 continuarà en vigor si els resultats de les eleccions no agraden al govern. Si el bloc sobiranista obté la majoria absoluta pot passar qualsevol cosa, i Rajoy ja va llençant missatges per a navegants. Si això és respectar les regles del joc, que baixi Déu i ho vegi.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada