dissabte, 23 de desembre del 2017

Àngel Solé Guash: In memoriam

Aquest matí he rebut una de les notícies més tristes que recordo en molt, moltíssim temps. De fet, he estat mig matí en estat de shock. He perdut una persona molt especial, l'Àngel Solé, cuiner de Valls. L'Àngel ha mort en un desgraciat accident de trànsit a l'entrada del polígon industrial Palau de Reig de Valls. Un camió li ha llevat la vida a les 7 del matí d'avui 23 de desembre. I ho ha fet en les pitjors dates en que això li pot passar a una familia. Maleït destí.

Tenia només 48 anys, i era una de les persones més bones, afables i optimistes que he conegut mai de la vida. L'Àngel, a qui vaig conèixer de casualitat fa cinc anys quan ell regentava el restaurant El Tast de l'Àngel a l'Hotel Class de Valls, em va copsar de seguida per la seva vitalitat i l'energia positiva que destil·lava el seu cos i el seu cor. Era l'optimisme fet persona. Sempre tenia un somriure per oferir, fins i tot en les circumstàncies més adverses. Mai un mal gest, mai una paraula fora de to, fins i tot quan el més pacient i educat hagués perdut el nord.

Actualment, juntament amb la seva dona, la Marga, compaginava dos restaurants, Ca l'Àngel, a Valls, on també hi ha la seva germana Judit, enòloga i experta en vins, i El petit cup a Alió, que és el que porta amb mestresa i excepcional savoir faire la Marga.

L'Àngel era sobre tot una gran persona, com em deia avui literalment el meu cap, "es feia estimar", i aquesta és una manera encertadíssima de definir-lo. Es feia estimar.

Com a cuiner era també un mestre. Modest i humil, no va arribar al cim dels cuiners mediàtics perquè senzillament no ho va voler, tot i estar-ne perfectament capacitat. No va voler sacrificar més enllà del que fos necessari la seva vida personal i familiar, i això també l'honora. L'Àngel feia cuina honesta amb ingredients del territori de primera qualitat. Era l'ambaixador del calçot de Valls i alguns dels seus plats eren un plaer pel cos i l'esperit, molt difícils de trobar enlloc més.

Àngel, amic, espero que quan arribis al cel, els treguis a tots de l'ensopiment amb el teu pop a la brasa amb parmentier de patata o els teus calamarcets amb ou ferrat. Allà et diran que avui el teu estimat Barça li ha clavat aquest migdia tres gols al Real Madrid (i un l'ha fet l'Aleix Vidal, de Puigpelat, del costat deValls, que segur que si et coneixia, te l'ha dedicat), i en saber-ho et faràs un fart de xalar.

Et trobarem a faltar i no saps de quina manera. Descansa en pau. Els que et vam conèixer et recordarem sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada