dissabte, 16 de desembre del 2017

Vicent Sanchís i l'objectivitat

He seguit poc la campanya electoral de les eleccions forçades del 21 de Desembre. D'entrada perquè segueixo poc les campanyes electorals des que tinc ús de raó. El que un partit, i els seus líders, no hagin demostrat en una trajectòria d'un determinat número de mesos, com a mínim 24 o 36, no ho capgiraràn en 10 dies.

I en segon lloc perquè estic saturat fins a límits malaltissos del Procés, de l'Unionisme i de tots els "ismes" que campen per aquests móns de Déu.

Però un mínim d'informació sí que em sembla saludable de tenir, encara que sigui la defensa dels programes electorals per part dels principals candidats. En aquest sentit, i, com que ho fan a l'hora de sopar, he seguit fins ahir les entrevistes que el director de TV3 Vicent Sanchís ha anat fent als canditats a la presidència de la Generalitat.

I el primer que he de dir és que he sentit vergonya aliena. En determinats moments he tingut ganes d'amagar-me sota la meva taurla o darrere del meu sofà. L'actitud de Sanchís no ha estat a l'alçada de les circumstàncies. O al menys no a l'alçada de les circumstàncies d'un mitjà públic com és TV3, pagat amb diners públics, de tots els Catalans, i quan dic tots, vull dir tots, els que pensen com en Sanchís i els que pensen exactament el contrari.

Sanchís ha actuat amb una conducta impròpia d'un director de TV3: ha estat mal educat, tallant constantment el seu interlocutor, desagradable en el plantejament de les hipòtesis, extremadament impertinent quan la resposta de l'entrevistat no era del seu gust.

Es pot ser independentista i ser director de TV3, i fins i tot budista, troskista o hermafrodita, però cal no perdre mai el sentit del servei públic i de la deontologia profesional. Sanchís és director de TV3, una tele que ha fet -i fa- una gran feina en matèria de normalització lingüística, però això no justifica que tot s'hi valgui. El director de TV3 s'hauria de mostrar exquisit en els seus plantejaments, i em sembla que això no està succeint actualment: Sanchís és partidista (molt) i maleducat (molt) i a sobre adopta una actitud xulesca que hom diria que pretén estar per damunt del bé i del mal.

No em sento representat per un director així, i passi el que passi amb les eleccions del 21 de Desembre, espero que canvïin el personatge per algú que, com a mínim, tingui la decència i la deontologia de conserva l'equidistància, i d'exercir efectivament de periodista, amb tot l'esforç d'objectivitat que això comporta.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada