dimarts, 6 de setembre del 2016

Vergonya elevada al cub

Avui volia fer la segona per del meu escrit dedicat a Sicilia, però l'actualitat, que és tossuda, m'ha obligat a postposar-lo.

L'esperpent és el substantiu que millor li escau a la classe política que de forma provisional diuen que governa aquest estat, en particular l'esperpent és aplicable a aquest estrany animal polític que es diu Mariano Rajoy.

No és sinó esperpèntic que en el context actual, quan el PP està -literalment- de merda fins les orelles, i ara que torna a arrencar l'any judicial i se li acumulen les causes (Gürtel València, Taula, Gürtel Madrid, Púnica, Bankia, Bárcenas,....) l'Estat Espanyol proposi l'ex-ministre Soria com a candidat a ocupar un lloc al Banc Mundial en representació d'Espanya?

Ostres, és que la cosa és tan kafkiana, tan irreverent, tan descaradament vergonyosa que fins i tot institucions de la Caverna tan poc sospitoses de "separatismo, comunismo, falta de patriotismo o masonería" com ara La Razón, El País o El Mundo ho han acabat criticant (de fet, ho han fet perquè clama al cel de tal manera, que encara que es sigui sectari i partidista, hi ha fets i comportaments que clamen al cel).

Perquè jo em pregunto com va això del concurs de mèrits. El senyor Rajoy, en una més de les seves mentides (és extraordinari com menteixen: no tenen el més mínim pudor, ho fan amb la professionalitat del mentider que se sap impune, del mentider que està esperant en pam de candeletes unes noves eleccions per treure majoria absoluta i fotre una butifarra a tots els contribuents, als que l'han votat i als que no), diu que ell no hi ha tingut res a veure. Vejam, d'aquí a aquí diuen que manen molt i d'aquí a aquí que les "estructures de l'Estat" segueixen funcionant i que es tracta d'una decisió técnica d'una persona que "reuneix els mèrits suficients per a ser proposat".

És fantàstic! L'home que després de les vergonyoses mentides i rectificacions -i rectificacions de rectificacions- es veu obligat a dimitir perquè ningú no el podia cobrir més, l'home que decideix no reincorporar-se a la seva plaça de funcionari perquè cobra més de la indemnització com a ex-ministre (la cosa és tan descomunal que segur que no passa ni a Burkina Fasso) se n'anirà a no fer res al Banc Mundial cobrant.....18.000 euros lliures d'impostos (d'això del "lliure d'impostos" en Soria, amb interessos al Panamà en sap més que el 99% dels contribuents espanyols). Ni en De Guindos s'ho creu quan el defensa (ara que menciono això de defensar-lo, llegeixin si poden, les declaracions que, també en la seva defensa, ha fet aquest cervell privilegiat que té la seu en el cap de la senyora Sánchez-Camacho. Com diuen a Calataluy: "Es pa mear y no echar gota"...).


Si com a ciutadans i contribuents tinguéssim dos dits de dignitat (em sembla que entre tots ens l'han acabada) hi hauria d'haver una revolució per fer caure caps com va pasar a França a finals del segle XVIII a la Place de la Bastille, però és clar, no ho farem. Potser, més aviat, tornarem a anar a votar a finals de desembre de 2016 i molts ciutadans, molts tornaran a votar a aquest prodigi de la Natura, amb majúscules, anomenat Mariano Rajoy.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada