dimarts, 6 de setembre del 2016

Anacronismes

A tot aquest procés vergonyós que estem vivint en relació a la formació/no formació de nou govern a Espanya, a més a més de la mediocritat lamentable, gairebé indignant i intolerable dels seus protagonistes, cal afegir-hi l'anacronisme que suposa el protocol del paper que el rei borbó juga en tot plegat.

Resulta que després de la votació del divendres passat, difosa en directe per RTVE, moltes televisions públiques, totes les ràdios generalistes i publicitada "Urbi et Orbe" per "twitter" i "facebook", la flamant nova presidenta del Congrés dels Diputats, una tal Ana Pastor, que abans d'aquest càrrec en va ocupar un altres de ministra, se'n va haver d'anar ahir "a palau" (al Palacio de la Zarzuela), i perdre tot un matí pagat amb la pasta que paguem els contribuents, per tal de comunicar "oficialment" al Borbó el que el Borbó va saber en directe el divendres a la tarda, a menys que el Borbó ni miri la tele, ni segueixi la ràdio, ni sigui d'aquest planeta. 

Cal tanta pantomima i famfarronada pagada amb diners públics? Doncs a mi em sembla que no.

Tot aquest esperpent posa de manifest una vegada més l'absurditat de la institució de la Casa Reial, i el seu paper de -suposat?- mediador en la proposta de candidats a la presidència del govern espanyol, que -pel que sembla- a d'emanar de sa noble i reial majestat.

No és absurd tot plegat? Quina mandra......Quin rol hi pinta el borbó, aquí, més enllà de fer el paper de la trista figura? Doncs la de donar carnassa als mitjans de la "caverna" madrilenya i no madrilenya, que avui escrivia perles dignes de la millor tradició literària universal:
  • L'"Abc" escriuvia: "el rei se cenyeix a la Constitució", afegint que "el rei dóna més temps als partits per pactar).
  • "La Vanguardia": "el rei insta els partits al diàleg abans de convocar noves consultes".
  • "El Mundo": "el rei pressiona els partits perquè arribin a un acord".
  • A Telecinco, en Piqueras tenia directament orgasmes en directe mentre explicava la notícia i parlava de la preocupació del rei.
Tots aquests mitjans -i d'altres- escriuen i postulen com per transmetre que el rei té "capacitat per incidir en les negociacions" i impulsar la formació d'un govern....Verge Santa, quina desvergonya.

"La Razón", perla del grup "Planeta", explicava que "l'estat d'ànim del rei està conformat per la preocupació, tristesa i certa desesperació". Doncs ara sí que estem arreglats, si el borbó està preocupat, trist i una mica desesperat, els vassalls ens hauríem d'anar agenollant i pregar capcots per l'estat de salut i d'ànim del monarca de tots, per veure si amb els nostres precs i oracions el bon rei deixa enrere la preocupació, la tristesa i la desesperació i recupera les ganes de viure i d'anar-se'n a navegar o esquiar, que això és el que sap fer més bé.

La reina Letizia, també deu estar sumida en la més profunda de les desesperacions, per la mateixa situació. Sort que té un "compi yogui" amb qui pot cercar consol..., ja saben, aquell del whatsApp: "Te escribí cuando salió el artículo de lo de las tarjetas de mierda de LOC y ya sabes lo que pienso Javier. Sabemos quién eres, sabemos quiénes somos. Nos conocemos, nos respetamos. Lo demás, merde. Un beso compi yogui. (I miss you).

Tot plegat, em fa una vergonya, cada vegada més difícil de sublimar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada