dijous, 14 d’agost del 2014

Breus abans de vacances

Com ja és tradicional des que intento mantenir viu aquest blog, durant 15 dies a partir d'avui mateix, deixaré d'escriure res. Arribo a aquestes dates més cansat que d'altres estius. Està essent un any esgotador, professionalment parlant, tot i que molt interessant.

No voldria però tancar portes sense comentar un parell de notícies fresques del dia que m'han cridat l'atenció:
  • Un jutge de Tarragona vol esbrinar per què la qualitat del semen dels mascles tarragonins és tan baixa. Friso per saber si l'Empar Moliner,  en Quim Monzó o en Sergi Pàmies han escrit res al respecte. Si algun d'ells ho ha fet, segur que serà per sucar-hi pa. Home, sembla clar que aquella brutal concentració petroquímica al costat de la ciutat no pot portar gaire res de bo, des d'un punt de vista de qualitat de vida (en relació a la salut, vull dir), però d'aquí a inferir una relació causa efecte entre el complex petroquímic i la qualitat del semen hi ha un tram. No he llegit la noticia a fons, m'he quedat en el titular, que segur que és trampós, però queda clar que de vegades els jutges fan com alguns que com que tenen poca feina pentinen el gat. O tempora o mores.
  • La festa per excel.lència de la Costa Brava, el "coctel Rambo" de Llafranc del que recordo les primeres edicions, quan erem quatre gats i en Bisbe es ruixava de tissana que queia sobre una gran font de la que després omplia els gots dels quatre que ja anavem tous de gin-tònics, ha estat prohibida pel Govern de la Generalitat, alegant raons de seguretat. Cert és que l'espectacle, algun any fins i tot amb helicòpter, havia sortit de mare (l'any passat va concentrar 1.800 persones al passeig de Llafranc), però per molts de la meva generació i la meva terra, en Rambo-Bisbe formava part de les nostres vides. La Generalitat hauria de tenir coses més interessants que fer que prohibir festes que han esdevingut icòniques. O tempora o mores.
Bones vacances i fins d'aquí a quinze dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada