dissabte, 7 de setembre del 2024

Bombers piròmans

Llegeixo a The New York Times i confirmo a Twitter (em nego a canviar el nom a X perquè no identifico aquesta xarxa amb el nou nom) que el gran demòcrata Elon Musk s'ha ofert al seu nou amic Donald Trump, a qui va entrevistar a la seva xarxa fa uns dies (la saviesa popular diu: "Déu els cria i ells s'ajunten") per ajudar-lo a reduir la despesa pública dels Estats Units.

El més sorprenent de tot és que aquest parell d'imbècils s'acaben creient les seves pròpies mentides i paranoies. De la manera que parlen és que si als Estats Units, que malgrat els seus molts defectes no podem oblidar que és una de les millors democràcies del Planeta, es deuen pensar que al seu país no existeix una oficina federal de control i fiscalització de la despesa pública, com si es tractés de Zambia o de Burundi.

Donald Trump, després de l'entrevista a Twitter, va declarar que crearia una "comissió d'eficiència governamental" (literal) que "tindrà la missió de fer una auditoria financera i de rendiment de tot el govern federal" per tal de fer recomanacions de reformes dràstiques. I això hauria de dur a un pla d'acció per a "eliminar el frau i els pagaments indeguts en un termini de 6 mesos". Només se m'acut un sol comentari al respecte, o són uns insensats, uns indocumentats o uns mentiders sense escrúpols i de les tres possibilitats, no sé quina és pitjor.


El que no deuen saber aquests dos indocumentats (i això que un d'ells va ser president dels Estats Units durant un llarguíssim perìode de 4 anys (al menys a mi se'm va fer molt llarg), és que el govern dels Estats Units ja disposa d'una agència independent (US Government Accountability Office) encarregada de fiscalitzar la despesa federal i l'eficiència dels seus serveis, com no podia ser d'altra manera.


Se m'acudeixen un parell de reflexions addicionals, la primera és que Elon Musk és jutge i part en tota aquesta història perquè la seva empresa Space X és contractista de la NASA i no pas precisament per imports petits, per tant si arribés a acceptar un càrrec com aquest hi hauria una greu incompatiblitat per conflicte d'interessos.

I la segona, aquest parell d'idiotes no deuen haver llegit els primers resultats de les accions similars que va posar en marxa un altre especimen de la seva calanya, Jorge Milei, a l'Argentina no fa tant de temps. Si consultessin l'hemeroteca i es mosseguessin la llengua de tant en tant, potser no dirien tantes bajanades i tots plegats aniríem una mica més bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada