dilluns, 6 de març del 2017

El blues de l'autobús

La polèmica de la semana pasada en relació a l'autobús organitzat per l'associació ultracatòlica anomenada "Hazte oir" m'ha semblat del tot desproporcionada i força fora de lloc. Vagi per endavant que estic a les antípodes del que de defensa "HazteOir.org" i del seu president, l'advocat Ignacio Vicente Arsuaga Rato (el segon cognom, encara que sembli casualitat, delata una relació de parentiu -llunyana, això sí- amb el flamant convicte Rodrigo Rato Figaredo, encara en llibertat provisional tot i la condemna a uns quants anys de presó).

A Arsuaga i la seva secta d'ultraconservadors se'ls ha fet una publicitat massiva, gratuïta i totalment provocada (per part d'ells, que són més intel·ligents i perillosos del que aparenten). Les esquerres pàtries diverses, els defensors de la justícia social (benentesa i no tant benentesa) i els que si no aixequen una veu a favor de tota mena de minories, des de refugiats sirians fins a abelles de les Guilleries en vies d'extinció, no dormen bé a les nits, han estat utilitzats amb molta habilitat per Arsuaga i companyia per a aconseguir no dos minuts de glòria sino una semana sencera.

Al capdevall, de la mateixa manera que hi ha un col·lectiu de gent d'esquerres que defensa amb vehemència els drets del col·lectiu LGTBL, per què no pot un grupúscul absolutament minoritari defensar el que creu? Encara que sigui radicalment carca i absurd. Per què s'esquincen els vestits els que demostren entendre la llibertat d'expressió de forma només unidireccional?

A mi Arsuaga em sembla un personatge repugnant i la seva organització tan despreciable com ell mateix i els seus companys, i més encara quan el titular d'una àngel de la guarda anomenat Marcelo, els va considerar l'any 2013 una organització d'utilitat pública -el que comporta poder gaudir de beneficis econòmics i fiscals- ("Manda huevos, Don Jorge Fernández Díaz, Dios los cría y ellos se juntan...").

Però això no és incompatible amb que portin a tot Espanya la campaña "Que no te engañen: los niños tienen pene y las niñas tienen vulva". No ho trobo res escandalós ni que discrimini ningú, francament, no és altra cosa que una evidencia fisiològica d'origen (això no vol dir que estigui en contra de la transexualitat, que no hi estic en absolut). Al capdavall si tothom tingués la pell tan fina com determinats col·lectius, només acabaria existint el pensament únic en el sentit més àcrata o en el sentit més radicalment conservador.

Si s'haguessin estalviat tantes gesticulacions, al meu parer exagerades, insisteixo, tanta immovilització d'autobús, tanta intervenció de les administracions locals d'esquerres, la campanya hagués passat pràcticament desapercebuda i ningú no els hagués fet gairebé ni cas. Ara, han aconseguit ressó que fins i tot ha traspassat fronteres. 

Aquesta secta és persistent i potencialment perillosa, si se li fa cas. Potser molts recordaran que "HazteOir.org" va aconseguir que El Corte Inglés retirés un anunci a la tardor de l'any passat sobre la tornada al col·le perquè s'hi veia una família en la que els dos pares eren homes (un anunci molt ben fet, per cert). Si els directius dels grans magatzems s'haguessin mostrat ferms el terrabastall s'hagués acabat en dos dies, però no van ser prou intel·ligents o no van tenir prou coratge.

I així anem, de recules, com els crancs.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada