dimarts, 12 de juliol del 2016

Éssers Inhumans

Com cada any em torno a mirar l'estampa dels "Sanfermines" amb la curiositat de l'antropòleg. Això que durant 7 dies a les vuit del matí TVE1 emeti en directe els "encierros" amb els locutors vestits de mosso (és com si els que van a retransmetre la volta ciclista a Catalunya o els que fan la TDP anéssin vestits respectivament de ciclista o de jugador del Barça) i que les innovacions -obligades per l'afany d'aconseguir audiències- siguin de tal magnitut que hi ha mossos que enguany portin samarretes biomètriques amb sensors a partir dels quals se'ls pot seguir el ritme cardíac, acaba essent divertit de tan kafkià i absurd que resulta tot plegat.

No sé què s'inventaran l'any vinent. Tal vegada posaran samarretes biomètriques als pobrets toros per tal que els espectadors puguin veure i gaudir de la pujada de ritme cardíac d'un brau abans, al mig i després d'etzivar-li un bon cop de banya a un dels agosarats mossos. Estic segur que si l'Ernest Heminway aixequés el cap i veiés el circ en el que s'han convertit els "Sanfermines" el giraria de fit a fit 180 graus, com dient "no és això companys, no és això" i se'n tornaria cap a la seva tomba, segurament amb una llàgrima als ulls.

Però faria bé de no explorar gaire més i d'estalviar-se el lamentable, denigrant i inhumà tracte al que alguns energúmens del sexe masculí gasten amb les dones durant la celebració de la festa. És lamentable que la cosa vagi cada any a pitjor en aquest sentit i que ningú faci gaire res més que fer declaracions i contradeclaracions. Aquest any, a més a més dels abusos típics de tocaments i magrejos a joves que sovintegen cada vegada més - semblaria com si la festa dels "Sanfermines" atorgui una patent de cors per a salvatges que no mereixen la condició de ser considerats éssers humans- hi ha hagut 12 abusos denunciats, dels quals 5 violacions, una de les quals perpetrada en grup per cinc salvatges a una noia de 19 anys.

Res no pot justificar aquests tipus de comportaments, i malgrat la massiva instal·lació -enguany per primera vegada- de càmeres d'alta definició per a poder gravar les zones i els moments de més aglomeracions, hi hauria d'haver un control policial exhaustiu per evitar que tals comportaments puguin produir-s'hi. I si malgrat tot hi acaba havent violacions, la festa s'ha de suspendre de forma fulminant i immediata. Encara que paguin justos per pecadors. Malhauradament, per a determinats col·lectius, encara que siguin molt minoritaris, l'única resposta a la violència conceptual i covarda de la violació és la força del càstig, el pes de la llei. Hi ha 12 detinguts pels fets d'aquests darrers dies, però els abusos, els tocaments i els comportaments salvatges són, pel que sembla, generalitzats.

És trist haver de demanar prohibicions i policia, però hi ha éssers -inhumans- que només entenen aquest llenguatge. I no es pot culpar l'alcohol ni les drogues dels seus comportaments, només se'ls pot culpar a ells mateixos.

També aquest cap de setmana hem sabut de la mort d'un jove torero a la plaça de braus de Teruel. La noticia no hagués agafat tal volada ni magnitut si no hagués estat pels "twits" d'una altra mena de salvatges, que s'alegraven i feien horrible blasfèmia de la mort del torero, amb unes paraules que la majoria no seríem capaços de proferir ni contra el nostre pitjor enemic. Aquest matí en Basté llegia a "El món a RAC 1" alguns d'aquests "twits" i jo sentia tanta vergonya que m'ha vingut fins i tot mal de ventre.

Ho escrivia fa molts anys l'Arturo San Agustín a "El Periódico", alguns éssers humans no són altra cosa que monos vestits. Doncs això.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada