dijous, 14 de juliol del 2016

El veritable guanyador

El meu fill gran em repetia abans de les eleccions tant del 20 de Desembre de 2015 com de 26 de Juny de 2016 que en cas de poder votar, ell hagués votat el "PACMA" (Partido Animalista Contra el Maltrato Animal en España). I entenc per què ho deia, i més tard o comentaré.

Val a dir que de totes les formacions polítiques que van concórrer a les eleccions generals espanyoles del 26 de Juny l'única que de veritat va guanyar va ser el "PACMA", el Partit Animalista. Aquesta formació, fundada l'any 2003, és a dir amb escassament 13 anys d'història, sense gaire pressupots ni deutes bancaris, ni pràcticament estructura va obtenir un resultat d'escàndol: 285.000 vots al Congrés i 1.194.000 vots al Senat, però això, que ja de per sí és un èxit absolut suposa, només al Congrés, un increment de vots de més d'un 36% i això només en 6 mesos.

Per tal que ens fem una idea de la magnitut d'aquest resultat només cal dir que això representa un 1,19% dels vots emesos i que el 2008 quan va concórrer a les eleccions genals per primera vegada va treure menys de 45.000 vots. Un creixement exponencial. Però per continuar amb la idea de la seva victòria només diré que el "PACMA" va obtenir més vots que la quasi extinta UPyD de la senyora Rosa Díez (50.282 vots!!!), o que el "VOX" que segons "La Gaceta" havia de treure un diputat (46.000 vots). Però és que el "PACMA" va treure més vots que el PNB (és el que té el sistema d'Hont, que perjudica els partits petits que no tener representació important enlloc...).

De fet, la seva pàgina web: http://pacma.es, és simple, clara, directa i aporta una extraordinària alenada de transparència i aire fresc. Aporten fins i tot el compte de resultats i el balanç de l'exercici 2015, que reflexa uns ingresos per import de 233.000 Euros i un resultat positiu de 23.000. Home, ben cert és que governar un Estat amb el programa que ells proposen seria una entel·lèquia, però molt conscients d'això, la seva lluita és la d'aconseguir una representació parlamentària que els doni veu. I de fet, no és descartable que en un futur no molt llunyà l'obtinguin. És una manera Intel·ligent, sobre tot del jovent, de canalitzar el vot de càstig, en comptes d'adreçar-lo al vot nul o a l'abstenció.

El seu programa és d'una simplicitat aclaparadora, però la seva honestetat és màxima. Em permeto reproduir-ne un extracte (a tenor literal):

  •  Objetivo Sacrificio Cero: (Fomento de la adopción, Esterilización y prohibición de venta de animales).
  •  Fin de la tauromaquia y festejos populares donde se utilicen animales.
  •  Fin de la caza, práctica que acaba con la vida de millones de animales.
  •  Asegurar el sistema público de empleo, la sanidad y la educación para todos.
  •  Freno al cambio climático, antes de que sea demasiado tarde.

  • Tal vegada al final, el "keep it simple" sigui una de les solucions per a frenar o -com a mínim- contemir, la mediocritat i l'estultícia que ens envolta. Vaig entrar a conèixer una mica més sobre aquest partit per l'interés que hi va mostrar l'Adrià, i francament, pagava la pena explorar una mica més. Aquests nois són ferms cantidats a entrar al Congrés.








     

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada