dimecres, 26 d’agost del 2015

Dvicis i La Malcontenta, dues interessants propostes gastronòmiques a Palamós i una lamentable pèrdua

He sortir poc a sopar aquest estiu, entre d'altres coses perquè tenia ganes de reposar de veritat i això vol dir anar a dormir d'hora i més aviat "amb gana". Com cada any però en aquestes dates ens agrada tastar alguna proposta gastronòmica nova, diferent. Alguns anys ho endevinem més que d'altres, però aquest he de dir que l'encert, mèrit al 50% de la meva dona i meu, ha estat total.
 
"Dvicis" és una proposta gastronòmica al centre de Palamós, al carrer Indústia, a tocar del Cinema Arinco i a deu metres de la marisqueria "Gamas`" (un clàssic del poble). Un local molt petit (amb capacitat per unes 30 persones), propietat de l'empresa veïna "Espais d'Il.luminació" (un altre clàssic) amb una carta inspirada en una cuina creativa però d'autor, amb petites racions per a compartir (excepcional l'ou ferrat o l'oliva esferificada, en el més pur estil "Bulli"). La carta és curta però d'una qualitat extraordinària en la que hi ha un gran equilibri entre la carn i el peix, amb una molt cuidada presentació (la tempura de llagostins és excepcional), i una relació qualitat preu molt ajustada. A destacar una molt cuidada carta de vins, amb molt producte local, un personal d'una gran professionalitat i entusiasme (que es palpa en tots els seus membres) i una cuina oberta en el més pur estic Ferran Adrià en la que cal observar que malgrat estar oberta i ser el local molt petit, no hi ha ni una sola olor ni un bri de fum que pugui embrutar la màgia del sopar. Preu del sopar aproximat, al voltant dels 40 Euros per persona.
 
El restaurant de "La Malcontenta Hotel" ha començat enguany una nova temporada amb un interessant canvi de rumb. Des del mes de juny, la direcció de sala i la cuina és responsabilitat de la família Casellas, propietària de l'Hotel-Restaurant Casamar de Llafranc (una estrella "Michelin"). La carta i la carta de vins han estat totalment renovades i destaquen les dues propostes de menú, un a 37,5 Euros i l'altre a 44 que permeten fer un extraordinari tastet de l'oferta gastronòmica del restaurant. En destaca, a part de la professionalitat i bones maneres de la cap de sala (ex treballadora del "Tickets" de l'Albert Adrià a Barcelona) i del seu equip, una proposta culinària delicadament cuidada (un ravioli de gamba increïble o un "rostbeef" amb esfera de ximixurri per a sucar-hi pa), i arrodonit amb una taula de formatges especialment cuidada i de producte exclussivament de kilòmetre zero. Només un punt a millorar, la il·luminació de la Terrassa quan s'hi va de nit, clarament insuficient. A part d'això, un entorn i una taula dignes de ser recomanats.
 
I finalment, la setmana passada van conèixer la tristíssima notícia de la mort d'en Fermí Navarro, el propietari i cap de sala del restaurant "La Galera", aquest sí, un Clàssic entre els Clàssics, amb Majúscules. En Fermí Navarro era una persona molt coneguda i estimada a Palamós, per la seva noblesa, per la seva honestetat gastronòmica, per ser fidel a determinats principis irrenunciables: sempre producte fresc i de Palamós, una planxa magistral (d'una altra galàxia), el "veto" permanent a les targetes de crèdit, els seus viatges a l'hivern. A més a més, en Fermí Navarro era molt amic del meu pare, i com ell, ens ha deixat molt aviat, massa aviat, només tenia 65 anys. Reposa en pau Fermí. Que segueixis fent allò que saps allà on et porti el vent.
 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada