dijous, 16 de juliol del 2020

Un nou candidat als premis Darwin

El dia 24 de febrer vaig publicar una entrada al blog sobre un individu anomenat "Mad" Mike Hughes, un obituari, sub-gènere al que, com saben els meus lectors, sóc força aficionat. La gràcia d'aquell individu era que des del meu modest punt de vista en Mike era un fervent candidat als Premis Darwin. Es va construir un cohet casolà (el tercer intent) al pati de casa seva per a enlairar-se mig quilòmetre amb una càmera fotogràfica per a demostrar al món que la Terra era plana. La cosa no va sortir bé, com era d'esperar, i l'home va morir, en fer-ho sense descendència és òbviament un digne candidat a la nominació als premis Darwin 2020. 

Al "Mad Mike" però, li ha sortit competència. Llegia ahir a The New York Times (edició de diumenge passat) la notícia d'un bomber de 30 anys mort a Texas per coronavirus. Fins aquí res especialment noticiable, només la constatació d'una altra víctima mortal que se suma als més 138.000 morts que el virus ha deixat fins ara des de la seva aparició als Estats Units.

El que fa la notícia especial és que l'individu en qüestió (del que no se n'ha revelat el nom) es va voler contagiar expressament en assistir al que TNYT defineix com una "Covid Party". Mite o realitat, el rumor que als Estats Units (i essent com són alguns Sapiens Sapiens cada dia més descerebrats segurament també en d'altres parts del Planeta) s'estan celebrant festes clandestines "Covid" circula des de fa dies de forma regular per les xarxes. Si no ho publiqués un diari del prestigi de TNYT apuntaria clarament que es tracta d'una "fake news", però una vegada llegida, la notícia te molta versemblança.

La notícia apunta que se celebren festes "Covid" justament per a provar que el virus és una mentida (a "hoax" en anglès, un engany), i que el bomber en qüestió (puc imaginar clarament i amb poc risc d'equivocar-me el tipus de mascle de gimnàs que devia de ser l'interfecte, Déu el tingui a la seva glòria) va voler trobar-se i celebrar una festa amb una persona infectada per a demostrar que la malaltia és una exageració (com a bon deixeble de Donald Trump o Jair Bolsonaro).

L'hospital metodista de San Antonio, TX, va confirmar per un portaveu oficial la mort del bomber la setmana passada. La portaveu va informar que abans de morir, com si es tractés d'un Borbó qualsevol caçat in fraganti en una cacera d'elefants, va dir-li literalment: "Em sembla que vaig cometre un error...Pensava que això era un engany, però no ho és".

El que no diu aquest diari però que he llegit en d'altres mitjans nord-americans, és que a les "Covid Parties" clandestines hi ha un pot de diners, que guanya la primera persona que pot certificar via test PCR que s'ha infectat (s'ha aportar un certificat previ que no tenia la malaltia abans d'assistir a la festa). TNYT no confirma la notícia de l'existència d'aquest tipus de festes amb premi, però tampoc la desmenteix. Cert és que s'ha escrit molt sobre persones als Estats Units trencant de forma deliberada els confinaments per per a guanyar inmunitat (en una posició molt anglosaxona i de fet molt "darwinista").

Ara bé, si s'arriba a confirmar o es pot acabar demostrant que el bomber "machote" de San Antonio es va infectar deliberadament amb ànim de guanyar un pot de diners, llavors sense cap mena de dubte, aquest és el meu candidat "number one" per a la candidatura dels Darwin Awards edició 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada