diumenge, 19 de gener del 2020

VOX i el "Pin Parental"

Al programa electoral de les eleccions autonòmiques d'abril de 2019 i en el seu apartat referit a les mesures en relació a l'educació, el punt número 21 d'aquests simpàtics i pacífics patriotes diu literalment "Implantar el sistema de cheque escolar, el PIN parental y la autorización expresa con objeto que los padres tengan libertad para elegir la educación de sus hijos y se precise su consentimiento expreso para cualquier actividad con contenidos de valores éticos, sociales, cívicos, morales o sexuales. Excluir la enseñanza del islam en la escuela pública". O Tempora o Mores...que deja en gran Tulio Ciceró a la seva primera "Catilinària".

Doncs pel que sembla, a Murcia estan a punt d'aconseguir-ho. O al menys això és el que VOX demana a la regió de Murcia per a donar suport als pressupostos autonòmics del govern de PP i Ciudadanos.

El PIN parental (com el que hi ha disponible als canals de televisió  i a internet per evitar l'accés a continguts de violència o sexe a menors d'edat) l'utilitza VOX com a subterfugi, com sinònim de veto parental. És a dir, tota una declaració de principis: volem tenir el dret a decidir i triar el que s'ensenya als nostres fills a l'escola pública. Així és l'extrema dreta. Se'ls ha de reconèixer, malgrat la intel·ligència de mosquit i de sentit comú i la manca de coerència conceptual que tenen tots pleats, que al menys diuen el que diuen sense embuts.

Volen, ras i curt -tal com demanen a l'altre extrem de l'espectre alguns pares musulmans per a les seves filles pel que fa a l'educació física- poder decidir a quines classes/ponències impartides en horari lectiu deixen assistir als seus fills. Els extrems sempre es toquen. I això és el que hi ha. Continuo pensant que és de jutjat de guàrdia que Sapiens Sapiens equilibrats puguin votar aquests individus, però dec estar molt i molt equivocat perquè els han votat molts que abans votaven PP i Ciudadanos.

Em sembla una barbaritat de proporcions gegantines que conculca el que postula la constitució del 78 que ells tan defensen, que trenca amb el que estableixen els consells escolars (dels que representants dels pares en formen part, i que decideixen sobre activistas curriculars extra-temari, com si no hi haguessin pares de VOX als consells escolars) i que sobre tot trenca un parell de principis bàsics que són fonamentals: garantir la igualtat a l'escola pública i garantir l'aprenentatge i el respecte a les normes mínimes que han d'assegurar aspectes mínims en els que es fonamenta la convivència dels ciutadans que estan en etapa de formació. A casa que facin el que vulguin amb els seus fills, com si els volen fer resar el rosari.

Això és el que aporta l'extrema dreta en la majoria dels àmbits: crispació, segregació, sectarisme, radicalització. Ho estem veient des de fa molt de temps (el "Procés" sense dubte hi ha contribuit de forma no neglible) però molt catalitzat des del debat d'investidura de Pedro Sánchez. Es comença prohibint als fills que assisteixin a classes d'educació ètica o d'orientació sexual i s'acaba exigint l'autorització per a poder portar armes per "defensa personal". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada